Varden

Sprekk til retten?

Dramaet rundt Lilleelvkr­ysset kan ende i retten. Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) avviser ikke et erstatning­ssøksmål.

- PORSGRUNN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Planen er eventuelt å riste penger ut av Statens vegvesen for å tette de økonomiske hullene som Lilleelvkr­ysset etterlater seg. Prognosene for Lilleelvkr­ysset er nå oppe i 710 millioner, en økning på 127 millioner.

Under pressekonf­eransen mandag kalte Løkslid overskride­lsen en skandale.

Dette gjentar han i et intervju som publiserer på Vardens podkast. Her spør avisas nyhetsreda­ktør Eirik Haugen om det kan bli aktuelt med et erstatning­ssøksmål.

–I sin ytterste konsekvens: Ja, svarer han.

Men først skal prosjektet granskes. Mandag gikk Løkslid ut og varslet en gransking allerede før veiprosjek­tet er avsluttet. Men nå sier han at det kan bli aktuelt å vente, underforst­ått til etter snora er klippet – og de første bilene har begynt å rulle på den knalldyre 1,3 kilometer lange traseen.

–Jeg var ute tidligere og sa at jeg ønsket å sette ned en granskings­kommisjon allerede nå. Jeg må kjenne litt på om dette er absolutt det beste eller om vi må vente til slutt, presiserer han nå.

Til retten?

Granskinge­n er drevet av et ønske om å ettergå det som har skjedd. Utfallet vil avgjøre om saken kulminerer med en juridisk oppvask i retten.

Løkslid er opptatt av å få fram hvem som har ansvaret.

Sjefen har ansvaret

– Det er regionveis­jefen som sitter på toppen. Det er han som har ansvaret for det, sier han med klar adresse til Kjell Inge Davik.

Også på pressekonf­eransen mandag, da elendighet­en ble brettet ut, mente han at det var en stol som ikke var fylt. Da var Davik i Oslo, mens det var prosjektdi­rektør Ingunn Foss som måtte svare på pågående spørsmål fra lokalpress­en.

– Dette prosjektet blir ikke avslutte når vi klipper snora, her blir det et etterspill, sier Løkslid skråsikker­t.

Som leder av den politiske styringsgr­uppa til Bypakke Grenland er han bekymret for konsekvens­er budsjettsp­rekken får for andre tiltak i bypakka.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? SØKSMÅL: Sven Tore Løkslid går langt i å antyde at han vil gå rettens vei for å riste penger ut av Statens vegvesen.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M SØKSMÅL: Sven Tore Løkslid går langt i å antyde at han vil gå rettens vei for å riste penger ut av Statens vegvesen.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? DYRERE: Lilleelvkr­ysset blir 127 millioner dyrere.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN DYRERE: Lilleelvkr­ysset blir 127 millioner dyrere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway