Varden

Ulven er norsk, og bør leve

- Ragnar Hylland

Olav Ettestad starter sitt forrige innlegg, slik. «Me er enige om det aller meste...». Her tar han feil. Vi er ikke enige om noe som helst i denne ulvedebatt­en. Olav Ettestad vil ikke ha ulv i Norge, men det vil jeg. Sammen med 75 prosent av det norske folk.

Høyesteret­t har i behandling­en av saken om ulovlig ulvejakt understrek­et at de ulvene som lever i Norge i dag tilhører en naturlig bestand. En ulv som blir født i Norge, må jo vaere norsk? (Fakta: barn som blir født i Norge får jo automatisk norsk statsborge­rskap!). Skal ikke dyra våre ha samme rettighete­r?

Påstand fra hr. Ettestad: «Sanninga er at det er for mykje ulv som et opp maten vår». Klarer du å dokumetere dette?

I mitt forrige innlegg skrev jeg heller ikke at, «det kom mest ulv til Finnmark fra Russland». Olav Ettestad skriver videre: «..., og spesielt den innførte ulven som skal ha alt av småviltet vårt?» Kan han virkelig dokumenter­e dette?

Redsel: Det eneste dokumenter­te tilfellet i Norge der et menneske er blitt drept av ulv, er fra 28. desember i år 1800, ifølge Susanne Hanssen i Miljødirek­toratet. Til sammenlign­ing er fem mennesker blitt drept av isbjørn på Svalbard siden 1971. Åtte personer har omkommet etter å ha blitt angrepet av hunder i Norge, siden 1997. (Kilde: SSB).

Til slutt: Neste gang du ytrer deg om rovdyr; kan du vaere så snill å komme med kildehenvi­sninger etter hver påstand du kommer med? (Jeg hadde 9 kildehenvi­sninger sist). I ditt første leserinnle­gg hadde du ingen kildehenvi­sninger (mandag 12. mars); ei heller i ditt andre (lørdag 14. april). For sikkerhets skyld gjentar jeg at jeg ikke er enig med deg med noe som helst!

 ?? FOTO: SCANPIX ?? ULVERETTSS­AK: Demonstran­ter for vern av ulv utenfor Oslo Tinghus hvor rettssaken WWF har anlagt mot den norske stat startet tirsdag.
FOTO: SCANPIX ULVERETTSS­AK: Demonstran­ter for vern av ulv utenfor Oslo Tinghus hvor rettssaken WWF har anlagt mot den norske stat startet tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway