Varden

Norges reneste by?

- Karin Strand Herøya

Porsgrunn skal bli Norges reneste by uttaler herrene Lid, Storvand og Ajer på vegne av Høyre til Varden 11.3.17 – tøffe og smarte søppelkass­er skal gjøre det «inn» å kaste søppel i Porsgrunn.

Jeg var en tur til Skien i dag og et surt og ufyselig vaer gjorde ikke dagen bedre når en så alt søplet som fløt rundt busskuret ved Skrapeklev retning Porsgrunn. Det var fullt på baksiden og oppover i begge retninger. Knuste glass og alskens søppel. En dunge til så blir dette en kommende søppeldyng­e.

Skal vi ha det slik fremover og er Skrapeklev/Herøya radert ut av kartet? Vardens fotograf er hjertelig velkommen. 18.3.17 ble det tatt bilde, men det var bare småpoteter. Masse knuste flasker bl.a. Hva med ville dyr som ferdes her? I vinter har jeg hatt storbesøk av rådyr, men de tar neppe bussen til Down Town, så det går nok bra.

Jeg etterlyste søppelkass­e i 2016, 21.3. og 21.7. i fjor. 23.8. tok jeg kontakt med Birgitte Finne Høifødt som opplyste at kasse var bestilt. Tomas Nøklegård purret i november, så kasse venter vi fortsatt på.

21.3. opplyser Trond Isak Lid i et innlegg at det er busselskap­et sitt ansvar. B. F .Høifødt ringte meg tilbake 29.8 og opplyser at det er Porsgrunn kommune som har det fulle ansvar. Vi har et bra busskur her, men det er ikke komplett når kasse mangler.

Rett over veien retning Langesund er det satt opp skur med kasse. Her kastes det ikke så mye som et frimerke, så det hjelper. 23.3.17 skriver Varden at flere nyoppussed­e holdeplass­er i Skien er veldig preget av forsøpling. 23.3.17 opplyses det at Tomas Bakken, Bypartiet, vil ta opp saken i Hovedutval­g for teknisk sektor, så det er flere steder med samme problem. Det vises til flere innlegg på vårparten i fjor.

Nå går det raskt mot 17. mai og håper derfor at en i kommunen tar initiative­t og får ordnet opp i dette en gang for alle.

 ?? FOTO: BJØRNAR LARSEN ?? SØPPELPLAS­S: For et drøyt år siden så det slik ut, fortsatt er bussholdep­lassen uten søppelkass­e, og søppelt flyter, påpeker artikkelfo­rfatteren.
FOTO: BJØRNAR LARSEN SØPPELPLAS­S: For et drøyt år siden så det slik ut, fortsatt er bussholdep­lassen uten søppelkass­e, og søppelt flyter, påpeker artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway