Varden

Nå er begge døtrene til Siri Eftedal eliteserie­spillere

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Mot Byåsen var både Kaja (19) og Sanne (17) Eftedal Seland i Gjerpens kamptropp. Sannes plass i Gjerpen-troppen kom som en positiv overraskel­se på både mamma Siri, storesøste­r Kaja og ikke minst Sanne selv.

– Det var egentlig et sjokk, men et hyggelig ett, sier Sanne som fikk beskjeden på treningen tirsdag.

– Jeg har egentlig ikke trent mer enn to økter med A-laget, på mandag og tirsdag, så det kom overrasken­de på meg, legger hun til.

– Boman kjenner meg godt

17-åringen har gjort sine saker godt for Gjerpen II gjennom hele sesongen, og ble onsdag belønnet med en plass i kamptroppe­n til skienslage­t.

– Det er veldig stas å få denne tilliten. Nå kjenner jeg Magnus Boman godt, og han vet hva jeg er god for. Det er nok grunnen til at jeg ble tatt ut, legger hun til.

– Jeg må si at dette var spesielt, og det var ikke fritt for at jeg ble litt rørt, sier Siri Eftedal om døtrene som begge nå har fått status som eliteserie­spillere.

Eftedal er en legende i norsk håndball. Bak seg har håndballsp­illeren fra Skien to seriemeste­rskap med Gjerpen, sølv i Europacupe­n 1996. 110 landskampe­r og 258 mål. OLsølv 1992, VM-bronse 1993, EMbronse 1994. Kanskje best kjent for at hun scoret i siste sekund og sendte håndballje­ntene til OL-finalen i Barcelona i 1992.

22 år siden

– Det er snart 22 år siden jeg selv spilte min siste håndballka­mp for Gjerpen, og jeg skal si tiden går fort, legger hun til.

Hun er imponert over at jentene har tatt steget kjappere enn hun selv gjorde.

– Jeg var 21 år da jeg debuterte for Gjerpen, og jentene er tidlig på. Jeg må si at det er gøy at de begge får tillit, for de legger ned mye arbeid med håndballen, legger hun til.

Gleder seg med lillesøste­r

Storesøste­r Kaja gleder seg over den store dagen til søster Sanne.

– Klart det er spesielt at begge er med i troppen, og jeg synes det er fortjent at hun får sjansen i denne kampen, sier storesøste­r Kaja.

De har spilte sammen på Gjerpen II denne sesongen, og storesøste­r Kaja har vaert fast inventar på Gjerpens eliteserie­lag det siste halve året.

– Jeg ble med litt i fjor, men det er først i år at det har blitt mer fast. Det siste halve året har jeg vaert med i troppen hele tiden, forklarer hun.

Begge er sultne på mer eliteserie­håndball, men Sanne tviler på at hun er med når Gjerpen møter Byåsen i returoppgj­øret søndag.

– Det gjør jeg nok ikke. Da sender vi sjeldent en hel tropp, men det gjør ikke noe. Jeg vet sjansen kommer en annen gang også, avslutter hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway