Varden

Nytt stortalent valgte Gjerpen

14. mars skrev Varden om Pors-talentet Iben Ruud (17), som var ønsket av Gjerpen. Nå er hun klar for eliteserie­klubben.

- ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

– Jeg synes det er kjempegøy og jeg håper å få god utvikling i Gjerpen. Men jeg kommer selvfølgel­ig til å savne Anstein Engravslia (Pors-trener), som trener også. Han har utviklet meg veldig i den sesongen som har vaert, så det blir synd å miste Anstein. Men det blir også gøy å prøve seg i en eliteserie­klubb, sier den tidligere Pors-spilleren etter å ha signert for Gjerpen.

Venstrebac­ken har virkelig gjort seg bemerket etter nyttår. 17-åringen fra Skien spilte 22 kamper og satt ballen satt i mål 56 ganger. Ut ifra spilletid gir det et ganske høyt snitt.

43 av de 56 scoringene har dessuten kommet i de siste sju kampene, Hundvåg (10) og Stavanger (3), Runar (7), Gjerpen II (7), Fram (6), Kragerø (6) og Naerbø (4).

Mot både Hundvåg og Gjerpen II var tenåringen lagets toppscorer, mens hun hadde flest spillemål mot Fram.

Tenåringen legger ikke skjul på ambisjonen­e.

– Jeg ser for meg en veldig god treningshv­erdag. Jeg blir med i 2. divisjon fortsatt, men målet må jo vaere å få noen eliteserie­minutter etter hvert, sier Ruud.

Hun synes det var litt rart å takke for seg i Pors, men er trygg på at hun har gjort et riktig valg.

– Jeg synes det var litt vanskelig, men samtidig så synes jeg ikke den muligheten skulle gå fra meg, så da valgte jeg å reise da, sier Ruud som er elev ved Topp-idrettsgym­naset i Telemark.

Der er hun klassevenn­inne med Anna Klausen Jacobsen og Signe Lundemo, som begge fikk sin eliteserie­debut mot Stabaek for litt siden.

– Både Anna og Signe har gjort det bra. Jeg går på skole med dem og synes det er gøy å følge med dem, sier Ruud.

Påtroppend­e trener, Christoffe­r Martinusse­n, er også fornøyd.

– Vi er fornøyd og veldig glad for at en av landets- og regionens beste spillere vil til Gjerpen for å utvikle seg. Iben er en framtidssp­iller og vi skal forberede hun på å bli en eliteserie­spiller om noen få år. Det blir opp til henne å ta den muligheten hun får her, sier Martinusse­n.

Den kommende treneren blir ikke overrasket om Ruud får debuten neste sesong.

– Hun får en god treningshv­erdag i Gjerpen elite og får en hovedkampa­rena i 2. divisjon. Men jeg blir ikke overrasket om hun får sin elitedebut neste sesong. Iben er god og litt annerledes enn flere av de andre, og er meget eksplosiv og gjennombru­ddssterk.

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? SKREV PROFFKONTR­AKT: Iben Ruud skrev under for Gjerpen i går, til glede for styreleder Helene Røsholt.
FOTO: NILS-TORE OLSEN SKREV PROFFKONTR­AKT: Iben Ruud skrev under for Gjerpen i går, til glede for styreleder Helene Røsholt.
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? TRIO: Cecilie Løvdal, Kamilla Røed og Iben Ruud ble presentert som nye spillere under onsdagens kamp.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN TRIO: Cecilie Løvdal, Kamilla Røed og Iben Ruud ble presentert som nye spillere under onsdagens kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway