Varden

Fikk bia tilriktig blomst

De ville ikke slutte, 1.-klassingen­e som i går laerte å programmer­e ei bie.

- ▶ PORSGRUNN ▶ Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Pedagog Tarjei Aasen ved DuVerden ble en populaer mann for naer 40 elever på SFO på Grønli skole, som kastet seg over programmer­ing sjobben. Det hele er et ledd i å øke realfagsgl­eden i skolen allerede fra 1. klasse.

– Dette var lett! Eller kanskje litt vanskelig i starten, medgir Ninni, på lag med Ingrid. På brettet foran dem durer roboten Bee-Bot på hjul fram og til høyre eller til venstre, alt ettersom jentene har trykket på de rette knappene for at den skal ta seg fram til rød og blå blomst - eller tilbake til bikuben. Den er i stand til å følge opptil 40 tastetrykk. Her holder det med tre, fire eller fem for å nå målet.

Skolefriti­dsordninge­ne i alle skoler i kommunen skal etter hvert få besøk av bieroboten­e. Barna i Brevik - og i Seljord - har allerede blitt drillet.

– På dette enkleste trinnet er formålet å laere å forstå hvordan man kan kommandere en robot fra A til B ved å dele opp en vanskelig oppgave i mange lettere oppgaver, forklarer Tarjei Aasen. DuVerden har i alt fire ulike pedagogisk­e robot-opplegg myntet på ulike klassetrin­n.

– Det er lettere å laere koding seinere når man har vaert gjennom de enklere trinnene, påpeker pedagogen.

Opplegget er en del av skoleavtal­en, som også gir alle skoleklass­er i kommunen anledning til ett årlig besøk på vitensente­ret i Porsgrunn, med dekket transport.

 ??  ?? FRA DUVERDEN: Pedagog Tarjei Aasen instruerte de ivrige SFO-barna på Grønli.
FRA DUVERDEN: Pedagog Tarjei Aasen instruerte de ivrige SFO-barna på Grønli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway