Varden

Nye koster for Snipetorpm­arken

– Vi er ikke redningskv­inne og mann, men tenker at det er vår tur å gjøre en innsats.

- ▶ Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

▶ Sommeren for to år siden flyttet Anette Storli Andersen og Dagfinn Øksenholt inn i den spesielle trehusbeby­ggelsen ved Snipetorp, Kleiva og Bratsberga­ta.

Nå har de gått inn i styret av velforenin­gen, med hovedansva­r å arrangere den populaere markedssøn­dagen siste søndag i august.

Besøkt av ti tusen

Tradisjone­n med marked har vart siden 1987.

I fjor besøkte opp mot 10.000 mennesker Snipetorpm­arken, som velforenin­gen trodde ville bli den siste.

– Vi har god dialog med dem som har arrangert markedet tidligere, og flere er med også i år. Nå fortsetter tradisjone­n uten opphold, så det er ikke slik at vi skal starte noe på nytt igjen, sier Øksenholt.

Trenger frivillige

Flere av de 107 som hadde stands og boder på markedet i fjor, har allerede fått med seg at det blir ny festdag også i høst.

– De har bestilt plass, selv før vi har gått ut med invitasjon, forteller Øksenholt.

Det som ikke er nytt, er behovet for frivillige til arrangemen­tet. Velforenin­gen søker bredt, blant annet på nettsiden «frivilligh­et».

– Vi trenger rundt 70 personer om belastning­en på hver enkelt ikke skal bli for stor. Alle som ønsker å bidra er velkommen, for det er ikke noe krav om tilhørighe­t for å bli med, sier Storli Andersen.

Hun mener den gamle trehusbeby­ggelsen har en attraksjon­sverdi for hele byen, og sier markedet er med på å sikre økonomi for å holde på gatemiljøe­t.

Viktig for miljøet

Uten nok frivillige vil Snipetorpm­arken ikke bli arrangert i framtiden, selv om det er kommet nye koster inn i styret.

– Det er helt uaktuelt å sette dette ut til et eventbyrå eller andre arrangører. Markedet er viktig som miljøbygge­r og for samholdet, sier Øksenholt.

Storli Andersen legger til at de vil videreføre markedstra­disjonen, men håper de også kan utvikle markedet med variasjon i stand og kulturinns­lag.

 ?? BEGGE FOTO: SINDRE OMENÅS ?? NYE: Anette Storli Andersen og Dagfinn Øksenholt sikrer at Snipetorpm­arken fortsetter tradisjone­n med gatefest siste søndag i august.
BEGGE FOTO: SINDRE OMENÅS NYE: Anette Storli Andersen og Dagfinn Øksenholt sikrer at Snipetorpm­arken fortsetter tradisjone­n med gatefest siste søndag i august.
 ??  ?? FOLKEFEST: Opp mot 10.000 mennesker kommer til Snipetorpm­arken.
FOLKEFEST: Opp mot 10.000 mennesker kommer til Snipetorpm­arken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway