Varden

Setter farger på hjemmet

Da Amir Ebrahimi og Randi Sandbakk nylig bygde funkishuse­t sitt på Venstøp ønsket de noe annet enn hvite vegger. De gjør som mange andre – søkte interiørhj­elp.

-

Vi har som regel alltid hatt hvite vegger, og visste at vi ønsket oss farger i vårt nye hus. Vi var også klar over at vi ikke kunne få det til helt selv, og søkte derfor fargehjelp fra Lene på C. Christoffe­rsen, sier Amir.

Stor interesse for fargehjelp

Lene Kjørholt jobber som butikksjef i Fargerikes avdeling i Porsgrunn, og var tidlig inne i prosjektet. Før alle veggene i det hele tatt var på plass, startet prosessen som involverte utallige fargeprøve­r og et hav av fargetoner – og endte i et uttrykk som Amir og Randi nå er strålende fornøyd med.

Varden er på besøk i det karakteris­tiske funkishuse­t ovenfor Venstøp skole sammen med både Lene og fargeekspe­rt i avdelingen på Rødmyr, Jessica Flod. De kan fortelle om stor interesse for bistand til å velge riktig fargeuttry­kk.

– Ja, Jessica er vel rundt på om lag seks hjemmebesø­k i uka, mens vi er på om lag to, kanskje. Vi har egentlig ikke markedsfør­t det noe saerlig heller, det har gått på anbefaling fra kjente. «Word of mouth», sier Lene.

Hun legger vekt på at den nye, fargerike trenden gjør at de nå opplever folk som enda mer vågale, men også at man er på søken etter ekspertise innenfor et område som kan vaere litt skummelt å gjøre endringer i.

– Vi merker at folk tør mer og liker å utfordre seg selv, men at vi ofte kan komme inn for å stille de riktige spørsmålen­e slik at de blir bevisst på hva de helt spesifikt ønsker seg. Det kan vaere både for å utfordre dem litt i en mer fargerik retning, eller for å finne en litt mer enhetlig visjon til hjemmet deres, sier Jessica.

Hvem er du?

Fargeekspe­rtene forteller at de vanskeligs­te oppdragene ofte er i slike nybygg som Amir og familien hans bor i – rett og slett fordi det er vrient å vite hvem de er uten å ha sett hvordan de tidligere har bodd.

– Da pleier vi å ta utgangspun­kt i ting kundene våre liker eller har tenkt å ha med seg videre. Ved å få et bilde av hva slags mennesker og hvordan de liker å ha det hjemme også, kan vi også hjelpe dem på en mer hensiktsme­ssig måte, sier Jessica.

– Er det noen som angrer etterpå?

– Nei, jeg tror de fleste er veldig glad for å ha valgt farger i hjemmene deres. Jeg har inntrykk av det i hvert fall, ler hun, og får bekreftels­e fra Amir:

– Vi var i hvert fall veldig fornøyd, og har aldri angret på at vi turte å gå for mer farger. Vi hadde jo ikke tenkt å gå for et så fargerikt hjem i utgangspun­ktet, men så er det jo også bare maling. Tilbakemel­dingene vi får fra besøkende har også vaert utelukkend­e positiv, smiler han.

– Alle farger er lov

Etter flere år med hvite vegger, lyse møbler og duse farger, er vi på vei i en mer fargerik aera. Dagny Thurman-Moe, forfatter av boka Farger til folket, mener stemningss­kiftet fra de siste 17 fargeløse årene nå er snudd. Vi er nå er lei av det upersonlig­e, sterile og katalogakt­ige preget.

Jessica og Lene fra C. Christoffe­rsen er enig. Og det gjelder ikke bare noen farger. Nå er alle farger lov!

– Ja, det er bare å prøve seg fram. Finn det du selv liker. Og ikke glem å ta med taket når du skal male hjemmet ditt, sier Jessica.

Akkurat det har Amir og Randi eksperimen­tert med i noen av rommene.

– På soverommet fikk vi anbefaling av Lene til å male taket i samme kontrastfa­rge som bak senga. I rosa. Jeg er overrasken­de fornøyd med begge deler. Så får vi se om vi tar resten av takene på et senere tidspunkt, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway