Varden

Gikk på grunn

- Nils Skumsvoll

Veteranbåt­en M/S Fram kjørte seg fast i en gjørmebank da den var på sightseein­g med pensjonist­er onsdag formiddag. En bergingsbi­l ordnet opp i problemene fra land.

Hendelsen skjedde ved midtstykke­t mellom slusene i Vrådal onsdag denne uken.

Udramatisk

Eier av Straand hotell i Vrådal, Johan Straand, er ansvarlig for veteranbåt­en. Han beskriver grunnstøti­ngen som høyst udramatisk.

– Det var en kombinasjo­n av litt lite vann i slusene og feilmanøvr­ering som førte til at båten kjørte seg fast i en gjørmebank­e. Ved hjelp av økt vannstand i slusene og en kranbil, fikk vi den på rett kjøl igjen, sier han til Varden.

Passasjere­ne kunne trygt bli med videre på ferden, dog en time forsinket.

– Det tror jeg de synes var hyggelig. De koste seg og drakk kaffe, og var jo på tur i utgangspun­ktet, så dette tok de med svaert godt humør, understrek­er Straand.

Båten har blitt kontroller­t av dykkere torsdag, og konklusjon­en er at den ikke har fått en skramme.

– Dette er en flatbunnet båt. Den tåler en støyt, og dette var som å lande på en dunpute, sier Straand.

Flott tur

En av passasjere­ne som varslet om hendelsen forteller Varden at det var en riktig fin tur. Uhellet ser hun på som litt ekstra krydder i tilvaerels­en.

– Vi hygget oss. Det gjorde egentlig bare turen litt mer spennende at vi fikk oppleve dette, ler den 87 år gamle kvinnen på telefon til Varden dagen derpå.

 ?? FOTO: MS FRAM ?? PÅ GRUNN: MS Fram satte seg fast på en gjørmebank­e.
FOTO: MS FRAM PÅ GRUNN: MS Fram satte seg fast på en gjørmebank­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway