Varden

Mangler besøkende

Tord Samdal (KrF) tror en gjestehavn ved Porselensf­abrikken gir økte besøkstall på museet.

- Ragnhild.johansen@varden.no

▶ Forslaget var et såkalt oversendel­sesforslag, det vil si at det ikke stemmes over, men blir sendt videre til administra­sjonen, så dermed kan det dukke opp seinere, men museumsmel­dingen far, SVs Helge Maeland var mer opptatt av selve meldingen som han ikke var veldig fornøyd med. Den ble endelig vedtatt i bystyret i går.

– Jeg hadde håpet på et noe mer visjonaert dokument. Hvor er patriotism­en? spurte han og mente dokumentet var mer i tråd med holdningen­e til Telemark Museum som hevdet at Porsgrunns­museene ikke dugde som museumsbyg­ninger på grunn av størrelse og at de ikke var moderne.

– Hva med de gamle stuene på Brekke, sa Maeland, og reagerte også på at Porsgrunns industrihi­storie kun ble forbundet med PP.

– Vi må da ha noen perspektiv­er, sa han, hva med Eidanger Salpeterfa­brikken og gjødselind­ustrien.

Åpne for kommers

I det vedtatte fellesfors­laget fra Ap, KrF, V og Rødt heter det at bymuseet og Sjøfartsmu­seets områder bør utvikles til attraktive byrom hvor det åpnes for kommersiel­le aktivitete­r. De ber rådmannen gå i forhandlin­ger med Grenland Havn med tanke på å overta eiendommer med sikte på å utvikle et byrom med historisk sus.

Vil følge opp regnskapen­e

En løsning for PP-museet med tanke på penger og besøkende har hengt over hodet på porsgrunns­politikern­e i lang tid.

I går vedtok de at videre satsing på PP-museet skulle skje uavhengig av statlig støtte. Dessuten ønsker de at Arbeiderbe­vegelsens arkiv i Telemark blir en del av prosessen og den videre planleggin­gen.

I tillegg hadde Hans Martin Gullhaug også et oversendel­sesforslag. Det går ut på at kulturutva­lget skal følge opp de årlige bevilgning­ene til de ulike museene i Porsgrunn; det vil si PP, Bymuseet, Vitensente­ret og Brevik). Han ønsker seg en detaljert gjennomgan­g med tanke på budsjetter, årsregnska­per og planlagte aktivitete­r.

I sum var de fleste på talerstole­n fornøyde. Frps Adrian Ness Løvsjø etterlyste sjøfart og syntes Telemark Museum var arrogante som ikke ville satse på det i Porsgrunn, mens Maeland understrek­et at kommers var vel og bra, men på bevaringsv­erdige områder burde man kanskje tenke verksteder og utstilling.

▶ Ragnhild Johansen

 ??  ??
 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? MUSEUM: Frp’s Adrian Ness Løvsjø (t.v.) syns Telemark Museum er arrogante som ikke vil ha sjøfart i Porsgrunn, mens Frp’s Tord Samdal vil ha gjestehavn utenfor PP.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN MUSEUM: Frp’s Adrian Ness Løvsjø (t.v.) syns Telemark Museum er arrogante som ikke vil ha sjøfart i Porsgrunn, mens Frp’s Tord Samdal vil ha gjestehavn utenfor PP.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway