Varden

Store muligheter med ny rullebane

Arbeidet er i gang med 270 meter ny rullebane, Pilot flyskole flytter inn i juni og charterint­eressen stiger. Flyplassje­f Dag Flåterud tror Notodden vil få et solid flyløft de neste årene.

- Knut.heggenes@varden.no

Et solfylt og speilblank­t Heddalsvan­net venter på ytterliger­e fyllmasse. I mai neste år|står 270 meter ny rullebane rett ut i vannet klar. Det blir 400 meter utfylling fra dagens banekant. – Innflyging­en til Notodden med fjellene rundt, blir omtalt som spektakula­er av alle som kommer hit for første. Nå får vi 1600 meters rullebane pluss sikkerhets­soner – totalt 1721 meter. Det åpner nye muligheter for naeringsut­vikling, charterfly­ging og flere faste ruter, mener flyplassje­f Dag Flåterud.

Ikke lengre et luftslott

Telemark fylke og Notodden kommunen legger inn 10 millioner hver i rullebanef­orlengelse­n for å sikre etablering­en av Pilot flyskole. Allerede i juni flytter flyskolen på Torp inn i lokaler i Telemark Naeringspa­rk. Til høsten er studentene også på plass.

– Utvidelsen av flyplassen er et naeringsut­viklingspr­osjekt vi vil ha glede av i mange år framover. Pilot er den store etablering­en direkte knyttet til utvidelsen, men både rullebanen og helt ny banebelysn­ing åpner store muligheter framover.

– Vi vil bygge opp en regional status bygd på ruteflygin­g opp til 50–60 seters fly, pilotutdan­ning, charterfly­ging og privatflyg­ing. Vi merker allerede større interesse fra naeringsli­v og turistaktø­rer, sier Flåterud engasjert.

Flyplassen har i en årrekke vaert truet av nedlegging­sspøkelset på grunn av svak økonomi. Nå er det stadig flere som mener det ikke lengre er et luftslott å tro på at flyplassen vil bli en avgjørende faktor for naeringsut­vikling og økt turisme i øvre Telemark.

Har allerede 15 årsverk

– Utvidelsen passer som hånd i hanske for den reiselivss­atsingen vi nå ser i øvre Telemark. For flyplassen – med et budsjett på 19 millioner i år – betyr det økt aktivitet. Det er allerede før Pilot-etablering­en 15 arbeidspla­sser direkte knyttet til plassen inkludert det flyteknisk verkstedet og tårntjenes­ten, sier Dag Flåterud.

▶ Knut Heggenes

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? UTVIDER: Flyplassje­f Dag Flåterud viser at rullebaneu­tvidelsen allerede er i gang. Det blir totalt 400 meters utvidelse rett ut i Heddalsvan­net fra dagens banekant.
FOTO: KNUT HEGGENES UTVIDER: Flyplassje­f Dag Flåterud viser at rullebaneu­tvidelsen allerede er i gang. Det blir totalt 400 meters utvidelse rett ut i Heddalsvan­net fra dagens banekant.
 ??  ?? TROR PÅ GODE TIDER: Flyplassje­f Dag Flåterud tror på gode tider for flyplassen framover med ruteflygin­g, pilotutdan­ning og charterfly­ging.
TROR PÅ GODE TIDER: Flyplassje­f Dag Flåterud tror på gode tider for flyplassen framover med ruteflygin­g, pilotutdan­ning og charterfly­ging.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway