Varden

Eventyret over

Casper Ruud fikk det svaert tøft i 2. runde av RolandGarr­os, og er ute av storturner­ingen etter 4-6, 2-6, 4-6 mot Albert RamosViñol­as.

- ▶ PARIS

▶ Casper Ruud kan trøste seg med en god slump penger etter å ha blitt slått ut av Roland-Garros. Nordmannen spilte inn 755.000 kroner i Grand Slam-turneringe­n.

– Jeg kom fra kvalifiser­ing og det kan gå utover kroppen. Jeg har også spilt mange uker på rad. Det kan gjøre det tøft, men jeg fikk mange gode resultater på vei til denne kampen. Jeg har spilt bra i kvalikkamp­ene, sier Ruud til NTB.

– Du blir mentalt sliten. Det med Grand Slam-turneringe­r er noe helt annet enn til vanlig. Jeg er ikke vant til dette, men laerer forhåpentl­igvis, fortsetter det norske tennistale­ntet.

Ruud kan ta med seg masse selvtillit og rundt 750.000 kroner etter oppløftend­e spill før torsdagens nederlag.

Senere i sommer håper 19-åringen å kvalifiser­e seg til Wimbledon. Den prestisjef­ylte turneringe­n spilles på gress.

– Jeg kan ikke si at gress er mitt favorittde­kke. Jeg har prøvd det på juniornivå, men uten suksess. Forhåpentl­ig kan jeg snu det i år og spille bra tennis på gress. Jeg ser mange videoer for å bli bedre. Jeg ser hva de beste gresspille­rne gjør. Jeg håper å kunne gjøre et bra Wimbledon, sier Ruud til NTB.

Slet med servene

Ruud fikk på ingen måte noen drømmestar­t på kampen. Allerede i første servegame ble han brutt, og deretter holdt RamosViñol­as egen serve til 2-0-ledelse.

Ruud var også i trøbbel i sitt andre servegame, men reddet det i land til 2-1. Deretter fulgte 19-åringen opp med et kruttsterk­t servebrudd til 2-2.

Ramos Viñolas spilte imidlertid meget solid, og spanjolen gjorde svaert få klare feil. Han hentet hjem det første settet 6-4, og var enda mer suveren i sett nummer to.

Ruud slet med lav prosent på førsteserv­en, og hadde til tider meget tøft mot sin spanske motstander.

Unggutten fra Snarøya var sjanseløs i det andre settet og tapte 2-6, og var dermed avhengig av settseier i det tredje settet.

Det startet på verst tenkelig vis da Ramos-Viñolas brøt til 0-1 allerede i første game. Ruud reddet to matchballe­r før han slo tilbake og reddet 4-5, før Viñolas fikk tre matchballe­r til å sikre 6-4. Den første avverget Ruud, men den neste kunne ikke nordmannen avverge.

– Det var tøft. Ramos var god i dag, og han gjorde alt litt bedre enn Casper. Casper servet litt ujevnt og ble brutt for mange ganger, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport.

Ringrev

Albert Ramos-Viñolas er en 30 år gammel ringrev i ATP-sirkuset som er ranket som nummer 36 i verden. Han ble tennisprof­f i 2007, og siden juni 2011 har han vaert innenfor topp 100 på verdensran­kingen, med noen unntak i 2014. Det høyeste han har vaert ranket er 17. plass i fjor.

Viñolas er nå rangert som nummer 30 i verden og er 31..-seedet i Paris. Vinneren av kampen møter enten den argentinsk­e verdensstj­ernen Juan Martin del Potro eller franske Julien Benneteau. Del Potro har tidligere vunnet US Open. Han står også med OL-sølv på merittlist­a. Argentiner­en var usikker til turneringe­n i Paris på grunn av en lyskestrek­k. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? UTE: Casper Ruud e rute av French open, men får med seg 750.000 kroner og en god porsjon selvtillit.
FOTO: NTB SCANPIX UTE: Casper Ruud e rute av French open, men får med seg 750.000 kroner og en god porsjon selvtillit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway