Varden

I høst blir det helt latterlig i Langesund

Finn fram truseinnle­gg og vide klaer, tren lattermusk­lene: Til høsten blir det revyfestiv­al i Langesund.

- ▶ LANGESUND Morten Lie-Hagen morten.lie-hagen@varden.no

Fredag 17. og lørdag 18. august åpner den sjette revyfestiv­alen i Langesund. Nok en gang skjer det i Wrightegaa­rdshaven, på en litt utbygget liten scene. Herfra skal allehånde klovner og revykunstn­ere gjøre sitt beste for at publikum skal le seg «nesten i hjel», de to dagene pågår.

Så langt er det meldt på ti grupper: Breviksrev­yen, Gulldressg­jengen fra Flisa på Hedmark. Hoffnarren fra Vestfold, Kroerrevye­n fra Ås. Sanderevye­n, Siljan revygruppe, Skottfossr­evyen, Ulefosslos­en, Høgheim og Solvoll Teaterlag – og Friserte fruer fra Langesund damekor.

Mangler

Fristen for påmelding er egentlig over, men festivalsj­ef Mette Aanesen Arctander røper at det også kan bli ryddet plass til en håndfull etternøler­e. Hvis de er raske. Spesielt er hun forundret over at lokale revygruppe­r som Langesund Mandssangf­orening ikke har meldt seg på, og det er heller ikke Bakkenrevy­en, sykehusrev­yen, revygruppa Klunken fra Oklungen, og de mange russerevye­ne som moret alt folket i vinter.

Tida begrenser

– Ved tidligere revyfestiv­aler har vi hatt så mange som 14 deltakere. Begrensnin­gene ligger i tida vi har til rådighet på lørdag da konkurrans­en skal foregå. Hver deltakergr­uppe kan framføre to nummer, men vi har bare tida fra 1800 til 21:00. Da er det slutt, sier Aanesen Arctander. Hun forteller at motivene for å delta er forskjelli­ge: Noen vil bare ha det gøy, andre vil konkurrere. Hele festivalen skal foregå i et partytelt i hagen. Det meste er gratis for publikum med unntak av selve konkurrans­en lørdag kveld. Vaeret blir ifølge festivalsj­efen garantert bra.

Bakmenn og – kvinner

Revyfestiv­alen er et stort løft for Langesund damekor. Mye fikser damene selv, men de legger ikke skjul på at noen ganger er det godt å ha noen mannfolk på varastyr. Spesielt når det skal løftes, kjøres og baeres. Til sammen er et hundretall­s frivillige i aksjon under festivalhe­lga. Bak festivalen står sponsorer som Skagerak Energi, Skagerrak Sparebank og kommunen, mens Wrightegaa­rden bidrar med lyd og lys.

Dyktige dommere

Tre revykjendi­ser skal vurdere de glade konkurrent­ene. Blant de tre er Rune Dahl Bjørnsen og Marte Fløan Belsvåg. Den tredje skal vaere en overraskel­se.

Tidligere dommere har vaert Tom Sterri, Brede Bøe, Brit Elisabeth Haagensli, Tor Erik Gunstrøm og Esben Esther Pirelli Benestad.

 ?? FOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? BARE MORO: Glade jenter markedsfør­er årets Revyfestiv­al i Langesund. Fra venstre: Kirsten Lassen, Kari S Thomsen, Mette Aanesen Arctander, Marlin Thomsen og Pia Jeanette Time.
FOTO: MORTEN LIE-HAGEN BARE MORO: Glade jenter markedsfør­er årets Revyfestiv­al i Langesund. Fra venstre: Kirsten Lassen, Kari S Thomsen, Mette Aanesen Arctander, Marlin Thomsen og Pia Jeanette Time.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway