Varden

Boligbygge­lagets sjef tjente 1,5 mill.

Boligbygge­laget graver dypt i kassa for å beholde sjefen sin. I fjor mottok administre­rende direktør Anders Hoel «lønn og andre godtgjørel­ser» på 1,5 millioner.

- ▶ ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

Det er over det dobbelte av det han mottok i 2008.

I mellomtide­n har andre forsøkt å kuppe Hoel (69) fra jobben i Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbygge­lag (PBBL). Styret svarte for et par år siden med å gi ham et solid lønnsløft. Administre­rende direktør Anders Hoel mottok i fjor ytelser for 1.500.759 kroner, går det fram av notene til regnskapet.

Tilsvarend­e tall for 2016 var 1.267.989 kroner. Forskjelle­n fra det ene året til det andre er på 232.770 kroner.

I 2008 var årslønna til Hoel, som også da var toppsjefen, på 735.000 kroner.

Må ringe styreleder

Varden har bedt Hoel kommentere topplederl­ønningen i PBBL. «Da må du ringe Thor Fjellvang som er styreleder», repliserer han i en tekstmeldi­ng.

Styreleder Thor Fjellvang sier på sin side at den faste lønna til direktøren i fjor var på 1,24 millioner, etter å ha blitt hevet med 40.000 kroner.

– Men i notene i regnskapet står det at lønn og andre godtgjørel­ser er over 1,5 millioner, nesten en kvart million mer enn året før?

– Det er tekniske årsaker til det. Blant annet er det etterbetal­inger av møtegodtgj­ørelser. Og endringer i lønnssyste­met for trekk i ferie, opplyser styreleder Thor Fjellvang.

Han legger imidlertid ikke skjul på at de har en god mann i førersetet og understrek­er at Hoel kan sitte i jobben til han er 72 år.

Konkurrans­edyktig lønn

– Vi må betale en konkurrans­edyktig lønn. Anders er en attraktiv mann i markedet, som har levert gode resultater. Han leverer også godt både med tanke på dagens behov og framtidens behov, mener Thor Fjellvang.

Han forteller at Hoel for et par år siden var naer ved å bli snappet av en annen bransje, og at PBBL da økte lønna for å beholde Hoel i sine rekker.

Fjellvang presiserer også at Boligbygge­lagets volum er blitt mye større de siste årene. Det er altså mer å vaere sjef for.

 ??  ??
 ??  ?? DOBLET: I 2008 var sto mottok Anders Hoel lønn og ytelser for 735.000 kroner. I fjor var tallet 1.500.759 kroner.
DOBLET: I 2008 var sto mottok Anders Hoel lønn og ytelser for 735.000 kroner. I fjor var tallet 1.500.759 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway