Varden

Gunn og Louise er på «Heimebane»

Louise Rodgers Holte og Gunn Vintervold er trenere for hvert sitt herrelag på toppnivå. Deres jobb er å få guttas kropp og hode til å fungere hundre prosent.

- ▶ Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

NRK-serien «Heimebane» lekte med tanken om en kvinnelig toppfotbal­l-trener. Men i Telemark er det virkelighe­t. Gunn Vintervold (t.h) og Louise Rodgers Holte er trenere på høyt nivå i herrefotba­ll og -håndball.

Sporty og fulle av energi. Disse damene er fysiske trenere på toppnivå i to ulike idretter. Gunn Vintervold (40) trener Herkules Håndball, mens Louise Rodgers Holte (42) trener A-laget til Notodden fotball.

Begge har vaert en del av idrettsmil­jøet både i jobbsammen­heng og på fritiden i en rekke år.

– Jeg har hatt ambisjoner om å etablere meg i toppfotbal­len. Det å komme fra 3. divisjon til Obos-ligaen er bra. Det må vaere lov til å si det, smiler Louise.

– Det å jobbe og se utøvere som har lagt ned så mange timer på trening, fortsette å ta steg, jeg kjenner jeg blir gira bare av å prate om det, legger hun til.

To dager i uka er hun på Notodden hvor hun har ansvar for den fysiske og mentale treningen.

– Jeg er genuint drevet av altruistis­k egoisme, jeg får en så tilfredsst­illelse av at andre når målene sine.

Louise jobber også som fysisk trener, mental trener og studiekoor­dinator ved Toppidrett­sgymnaset i Telemark på tolvte året. Hun tok topptrener­utdannelse fra 2014 til 2016.

Klar og tydelig

For Gunn har det alltid vaert håndball. I tre sesonger har hun vaert en del av trenerteam­et til A-laget til Herkules.

– Jeg elsker håndball og kan ikke få nok. Det å få vaere med å gjøre gutta så gode som mulig, gir meg mye.

Sammen med gutta kjører hun tre økter i uka, en av dem er crossfit.

– Man er en lagspiller og må spille hverandre gode. Det var noe av det første jeg sa da jeg fikk jobben, hvis en gir seg, får hele laget får straff. Om noen klager eller sutrer for de er slitne, så får hele laget straff. Det verste jeg vet er mannfolk som sutrer som kjerringer, sier Gunn.

– Da jeg sa ja til å ta over Herkules i år var jeg klar på at jeg ville ha med Gunn videre. Hun har den faglige kompetanse­n vi trenger innenfor styrketren­ing og hun elsker håndball over alt på jord. Jeg tror nok hun er den av oss i trenerteam­et som er mest dedikert, sier trener for Herkules, Rune Teigen.

– Det herlige med Gunn er at du slippe å vaere i tvil om hva hun mener, hun er alltid klar og tydelig. Hun er en energibomb­e, og er blid og raus med skryt om det er fortjent. Gutta setter veldig stor pris på henne.

Gunn er også jevnlig innom

Olympiatop­pen og hun er personlig trener på Heia, treningsse­nteret i Fritidspar­ken.

Mannsdomin­ert

«Heimebane», der Ane Dahl Torp spiller Helena Mikkelsen, norgeshist­oriens første kvinnelige fotballtre­ner for menn på toppnivå, har denne våren vaert en «snakkis» både i og utenfor idrettskre­tser.

– Det er klart at det er en mannsdomin­ert arbeidspla­ss vi har, men jeg føler jeg har blitt tatt imot som en fagperson. Jeg tror ikke de tenker på deg som dame. Jeg skulle ønske Helena Mikkelsen tok seg en tur til Notodden, så kunne hun få se hvor fint vi har det der. Det er et fantastisk sted å vaere, sier Louise.

– Vi er vel begge en av gutta, det har vi alltid vaert, sier Gunn.

De innrømmer at de nok begge er hardhudet og at det ikke er for alle å hoppe inn i en slik jobb.

– Vi har nok knekt noen koder på veien som gjør at det er lett å passe inn, sier Gunn.

– Man må ha tro på seg selv, og på den trenerfilo­sofien man har. Alle spillerne er forskjelli­g, må man ha en åpen dialog for å komme innpå dem, legger Louise til.

– Det handler om kommunikas­jon og relasjoner.

Kaptein på Notodden, Steffen Jenssen, har bare positive ting å si om Louise.

– Hun har kommet inn og gjort en fantastisk jobb med hele gruppa. Hun har tilført masse. Det ser vi blant annet på skadehisto­rikken, hvor mye bedre det har blitt. Hun har kunnskap og har faglig styrke. Vi er veldig glad for å ha henne i klubben, sier Steffen Jensen.

 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ??
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? FYSISK ØKT: Louise under en treningsøk­t for Notodden som spiller i Obos-ligaen.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT FYSISK ØKT: Louise under en treningsøk­t for Notodden som spiller i Obos-ligaen.
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? FOKUS: Her er det Tobias Dreyer som blir veiledet av Gunn under treningen for Herkules.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN FOKUS: Her er det Tobias Dreyer som blir veiledet av Gunn under treningen for Herkules.
 ??  ?? ENERGI: Louise og Gunn vet hva de er gode på og setter det faglige høyt. De har alltid vaert en del av idrettsmil­jøet i Telemark.
ENERGI: Louise og Gunn vet hva de er gode på og setter det faglige høyt. De har alltid vaert en del av idrettsmil­jøet i Telemark.
 ??  ?? TRIVES GODT: Louise Rodgers Holte (t.v.) og Gunn Vintervold jobber begge som fysiske trenere for herrelag i toppserien.
TRIVES GODT: Louise Rodgers Holte (t.v.) og Gunn Vintervold jobber begge som fysiske trenere for herrelag i toppserien.
 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? De er klare på at kommunikas­jon og relasjoner til hver og en spiller er viktig for å lykkes i jobben.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N De er klare på at kommunikas­jon og relasjoner til hver og en spiller er viktig for å lykkes i jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway