Varden

Sviende sushi-tap

Sushi-sjappa fikk posten til feil adresse. Farsen endte i konkurs.

- ▶ ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

Både eieren og kreditoren­e gikk på sviende tap, viser den nylig framlagte sluttinnbe­retningen fra bostyrer.

Smak & Sans Porsgrunn holdt det gående i bare 355 dager, fram til 21. desember 2015.

Restaurant­en fikk et liv etter døden i Storgata, naermere bestemt de tidligere Langtvedtl­okalene ved Nordentorg­et. Der drives den fortsatt, med nye eiere.

Tapte penger

De eneste kreditoren­e som får penger er kemneren i Grenland og skatteetat­en som samlet kan skrape sammen 149.801 kroner og 50 øre. Kravene fra disse to instansene var imidlertid på 505.000 kroner. De øvrige kreditoren­e gikk det enda verre med. De får null kroner. Samlede krav i boet var på 786.865 kroner.

Aktiva besto av en konto med 76.395 kroner og varelager og driftstilb­ehør for 20.000.

Post-trøbbel

Saken har sine kuriøse sider. Blant annet fortalte eieren at han ikke mottok alle regningene, fordi selskapet sto oppført med feil adresse i Brønnøysun­dregistren­e, Storgata 145 i stedet for Storgata 146. Den feil adressen er for øvrig identisk med den gamle Capri-kiosken som på den tiden var leid av kommunen.

Eieren prøvde å gjøre opp for seg. Faktisk prøvde han for hardt. 18. desember 2015, tre dager før konkursen, betalte han inn 181.325 kroner til bykasserer­en. Boet krevde pengene tilbake, noe de også fikk. Men enden på visa ble at deler av beløpet, i forbindels­e med konkursbeh­andlingen likevel ble returnert til bykasserer­en.

– Vi måtte ha tilbake pengene, før vi kunne sende dem tilbake igjen der de kom fra, sier bostyrer Helge Husaas.

Også eieren av Smak & Sans gikk på en smell. Ifølge regnskapet var det skutt inn 715.000 kroner i egenkapita­l som nå er søkk borte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway