Varden

Sykdom i leiren

- ▶ MOSKVA

Fire spillere manglet under Sveriges trening dagen før VM-kampen mot Tyskland i Sotsji. Tre av dem er rammet av magesjau og er isolert på hotellet.

Svenskene har slitt med sykdom i begynnelse­n av fotball-VM, og Victor Nilsson Lindelöf måtte stå over åpningskam­pen mot Sør-Korea fordi han hadde feber.

Fredag var det Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén som var rammet.

– De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagss­jef Janne Andersson.

– Fordi vi ikke kan utelukke at det er noe smittsomt besluttet vi å la dem vaere igjen i VM-basen i Gelendzjik, og fysioterap­eut Fredrik Larsson er der sammen med dem. Alle er på bedringens vei, og vi regner med at de slutter seg til troppen i morgen, utdypet landslagsl­ege Anders Valentin i en pressemeld­ing.

Det er usikkert om noen av de tre er aktuelle for spill mot Tyskland.

Av de tre spilte Jansson fra start i åpningskam­pen. Det var han som rykket inn for Lindelöf. (NTB) Brasil hadde stanget og stanget mot en Keylor Navas i storslag i Costa Rica-buret da nullen endelig sprakk. Først var det Coutinho sin tur i det første minuttet av overtiden, og endelig fikk også Neymar målet han hadde kjempet for gjennom hele kampen. Da var det spilt nesten sju minutter på overtid.

2-0-seieren til Brasil betyr at Costa Rica er ute av VM.

Neymar kunne ha blitt utslagsgiv­ende ti minutter før slutt også om han hadde fått straffespa­rket han først ble tildelt, men VAR ville det annerledes.

Og etter at Kuipers hadde sjekket TV-bildene, ombestemte han seg. Han gjorde det hele om til frispark for Costa Rica. Da så det lenge ut til å ende i VMs første 0-0-kamp.

Det hadde vaert ufortjent så det holdt, for det var liten tvil om at Brasil var det klart beste laget.

Det var nemlig slett ikke bare VARs skyld at det gikk mot et målløst oppgjør helt til Coutinho scoret sitt annet mål i mesterskap­et. Coutinho scoret også i 1-1-kampen mot Sveits.

Costa Ricas superkeepe­r Keylor Navas (32) storspilte og skapte lenge betydelig trøbbel for fotballsto­rmakten lenger

Gabriel Jesus og Philippe Coutinho hadde begge sine store muligheter, men heller ikke de lyktes å få ballen over streken.

Det er ikke tilfeldig at Keylor Navas vokter buret for Real Madrid, klubben som har vunnet mesterliga­en tre ganger på rad. Navas har spilt i Real Madrid siden 2014, og uten en keeper i mesterklas­sen vinner man selvsagt ikke verdens gjeveste klubbturne­ring.

Bare Navas gjorde at Costa Rica slapp unna med 0-1 i den første kampen mot Serbia også.

Ikke siden 1978 har Brasil unnlatt å vinne én av de to første kampene i et VM-sluttspill, og det skulle ikke gå slik denne gangen heller. (NTB)

Etter en mildt sagt svak førsteomga­ng sørget Ahmed Musa og et heltent Nigeria for 2-0-seier mot Island etter pause. Musa scoret begge for nigerianer­ne.

Islendinge­ne hadde sine sjanser i første omgang, men klarte ikke å omsette dem. Heller ikke da blåtrøyene ble idømt straffespa­rk etter videodømmi­ng like før slutt ble det scoring.

– Det var ikke en bra kamp, men jeg synes alle prøvde sitt beste. Varmen var utfordrend­e for oss, og Nigeria spilte veldig bra. De var en vanskelig motstander, men vi har spilt bedre kamper enn dette, sa Islands landslagss­jef Heimir Hallgrímss­on via en tolk.

Nigeria vant fortjent etter en god andreomgan­g og er nå i førersetet til å sikre videre avansement sammen med Kroatia, som allerede er klare for cupspillet. For Island er veien lengre.

– Vi er ennå med. Vi trodde ikke at vi skulle gå ubeseiret gjennom VM, og tap er vanskelige å svelge. Men vi trenger kun å slå Kroatia. Det er lettere sagt enn gjort.