Varden

Endelig skinte sola over festivalen

Viser ved Kanalen har måttet tåle solide mengder av vaermessig­e prøvelser opp gjennom årene. Fredag leverte også vaergudene til gull.

- ▶ ▶ andreas.soltvedt@varden.no Andreas Soltvedt

Nestleder i Viser ved Kanalen, Janne Lindgren, strålte som selveste junisola da årets Viser ved Kanalen ble innledet på Strengen brygge fredag kveld. Så hadde da også arrangøren­e all mulig grunn til å vaere fornøyd med innledning­en.

Preus kom med nytt band

Mange publikumme­re var på plass tidlig for å få med seg Anne Grete Preus som var første artist ut på scenen i kanalen. Preus leverte fra start til slutt i et sett der hun vekslet mellom 30-årsjubiler­ende låter med tekster av Jens Bjørneboe og velkjente slagere som blant andre «Fryd», «Ro meg over» og «Månens elev».

Men Viser ved Kanalen har mer enn artister å vise til. De naturskjøn­ne omgivelsen­e innbyr rett og slett til velbehag når musikk, folk og vaer på spiller på samme lag, som fredag.

Tror på sju solrike år

Janne Lindgren sier til Varden at hun har kjent seg sikker på at festivalen skulle treffe også med vaeret i år.

– Dere har jo tradisjon for at det bøtter ned?

– Vet du hva. Vi hadde sju år med dårlig vaer. Men så snudde det i år. Nå tenker vi at vi får sju år med godt vaer, sier Lindgren muntert.

Foruten Anne Grete Preus og hennes nysammensa­tte band bød første Viser ved Kanalenkve­ld på henholdsvi­s Inge Bremnes, Strengen-favoritt Peter Nordberg, Rune Sanden og til slutt Honningbar­na som holdt det gående inn i natten.

Venninner i strandkant­en

Tre publikumme­re som gledet seg stort over tilvaerels­en fredag kveld var Anette Jakobsen, Hilde Hegna og Hanne Refsem. Trioen hadde sikret seg plass i strandkant­en der de hadde utmerket utsikt til scenen.

– Egen VIP-plass på stranda? – Ja, det har blitt en tradisjon det her. Det er veldig koselig på Viser ved Kanalen, og vi liker artistene, forteller damene. – Hvem er favoritten i år? – Anne Grete Preus, svarer Hegna og Refsem.

– Honningbar­na, fastslår Jakobsen.

Viser ved Kanalen fortsetter med stort program lørdag. På formiddage­n er det tradisjone­n tro duket for gratis gatefrokos­t i Lunde sentrum.

 ??  ?? STEMNING: God musikk, sol, tørt gress, fredag, sommer og velbehag i en og samme pakke under første dag av årets Viser ved Kanalen.
STEMNING: God musikk, sol, tørt gress, fredag, sommer og velbehag i en og samme pakke under første dag av årets Viser ved Kanalen.
 ??  ?? ARTIST I VINDEN: Anne Grete Preus har levert varene på Viser ved Kanalen før og skuffet ikke denne gangen heller.
ARTIST I VINDEN: Anne Grete Preus har levert varene på Viser ved Kanalen før og skuffet ikke denne gangen heller.
 ??  ?? FESTIVALID­YLL: Anette Jakobsen (f.v.), Hilde Hegna og Hanne Refsem var tidlig ute og sikret seg plass på første rad
FESTIVALID­YLL: Anette Jakobsen (f.v.), Hilde Hegna og Hanne Refsem var tidlig ute og sikret seg plass på første rad
 ??  ?? TO FØTTER TETT I TETT: Yesss, det er sommer.
TO FØTTER TETT I TETT: Yesss, det er sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway