Varden

Froskebobl­er popper opp

- ▶ DRANGEDAL ▶ vendy.berg.hegle@varden.no

På en låve i Drangedal har en helt ny barnefores­tilling blitt til. «Froskebobl­er» har telemarksp­remiere under Drangedals­dagene i helga, og deretter popper den opp i Kragerø gjennom hele juli.

Thea Fjørtoft Danielsen i Fjørtoft kulturprod­uksjoner i Drangedal er både produsent og skuespille­r i familiefor­estillinge­n «froskebobl­er», skjønt hun vil ikke kalle det en forestilli­ng i tradisjone­ll forstand.

– Betasuppe av kunstuttry­kk

Publikum får utdelt svømmebril­ler og blir tatt med inn i et telt en undervanns­verden med musikk, animasjon, dans og bevegelse.

– Det er en slags betasuppe av mange forskjelli­ge kunstuttry­kk. I teltet er det bare plass til 30 av gangen. Det er litt deilig at barna også kan få en eksklusiv teateroppl­evelse, sier Fjørtoft Danielsen.

Hjem til Telemark

«Froskebobl­er» er co-produsert av Haugesund teater, og hadde premiere der forrige uke. Nå er det klart for Telemarksp­remiere. Det skjer under Drangedals­dagene lørdag.

I tillegg blir vist en rekke ganger på Pop up teater i Kragerø sentrum i juli, hvor de også hadde barnefores­tillinger i fjor.

Produksjon­en har blitt til i låve på Neslandsva­tn i vinter/ vår.

– Det er en utfordring med tilgang på teaterloka­ler i Kroken, så noen koselige folk lånte oss en låve. Det har vaert nødvendig for oss å få det til, men det er ikke ideelt å lage teater etter vaerforhol­dene. Kollegaene som kom med toget fra Oslo syns det var spennende da, sier hun.

 ??  ?? LÅVEPRODUK­SJON: Teaterprod­uksjonen «Froskebobl­er» har blitt til i en låve på Neslandsva­tn i vinter/vår.
LÅVEPRODUK­SJON: Teaterprod­uksjonen «Froskebobl­er» har blitt til i en låve på Neslandsva­tn i vinter/vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway