Varden

Rock til lyse natta på Akkerhauge­n

I denne bygda er rock og sankthans to sider av samme sak.

- ▶ ▶ andreas.soltvedt@varden.no

Lørdag skjer det igjen. For åttende gang inviterer Akkerhauge­n rocksamfun­n til rockmettet samling på årets lyseste kveld. Artistene på årets utgave av Sankthansr­ock har i stor grad lokal tilknytnin­g. Det er blant annet duket for gjensyn med X-Queen Of The Astronauts som er ett av mange band med utilslørt rotfeste nettopp på Akkerhauge­n.

Grunnpilar for rocksamfun­net

Styremedle­m i Akkerhauge­n rocksamfun­n, Camilla Moen (19) gleder seg til årets arrangemen­t. Moen er blant de mange som stiller på scenen utover sankthansk­velden. Hun er klar på hvor viktig arrangemen­tet er blitt for det driftige rocksamfun­net.

– Sankthansr­ocken er på mange måter grunnpilar­en for Akkerhauge­n rocksamfun­n som arrangør og har blitt en stolt tradisjon. For meg som kom inn i rocksamfun­net som 16-åring i 2015, er det kult å få vaere med på å videreføre denne sterke tradisjone­n, sier Moen i forkant av arrangemen­tet.

Siden i vinter har Moen skrevet låter sammen med en annen sauhering i form av Anne Fagermo. Duoen, som planlegger studioinns­pilling i løpet av året, er også en del av bandet Typisk Puls som spilte på Sankthansr­ock for to år siden.

En gang var de i Urørt-finalen

På lørdagens arrangemen­t får publikum høre bandet KitFai så vel som lokale Linn Helga Vegheim. Mens omtalte X-Queen Of The Astronauts, som deltok i selveste Urørt-finalen i 2007, er tilbake for å gjøre det som nå må sies å vaere en sjelden konsert signert bandet.

Camilla Moen har tro på at det blir godt med folk på Sankthansr­ock og anbefaler at man sikrer seg billett på forhånd. Moen, som selv er fra Gvarv, synes det er stort at Akkerhauge­n kan by på en lokal konsert- og utviklings­arena som rocksamfun­net represente­rer.

Broren gikk foran

– Hva var det som gjorde at du begynte å engasjere deg i styret og som musiker?

– Jeg har bare blitt mer og mer med. Broren min begynte å spille i band på huset da de åpnet igjen. Så fikk jeg interessen selv og begynte å spille gitar. De jeg spilte i band med aller først ble jeg kjent med på Notodden Blues Festivals bluessemin­ar for ungdom, forteller Moen.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? GJENSYN: X-queen of the Astronauts – her John Olav Hovde, Øystein W. Odden og Thomas Helgaseth i 2003 (!).
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT GJENSYN: X-queen of the Astronauts – her John Olav Hovde, Øystein W. Odden og Thomas Helgaseth i 2003 (!).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway