Varden

Tvilling-sensasjone­n

Bård Hoksrud har vaert i Porsgrunn for å spre misnøye med helsevesen­et han selv er med å styre. Folket ble overrasket og dypt rørt da han avslørte en familiehem­melighet om seg selv og Sylvi Listhaug.

- ▶ Sett@på maken.no

Muligens hadde Hoksrud tatt litt for mye sjokomelk da han fortalte til avisas utskremte at «Listhaug er min siamesiske tvilling.» Vi har jo sett likheten lenge, og takker helsevesen­et for at de greide å skille de to i ung alder, sånn at de kunne represente­re hvert sitt fylke på Stortinget. Med unntak av dialekt, kjønn og hårfarge er de like som to dråper Pepsi Max. Og begge så ut til å ha kommet gjennom fasten uten å ha taeret for mye på trivselsve­kta. Radarparet er den nye varianten av Gitarkamer­atene, to politiske tungvekter­e som slår seg sammen for å spre misnøye blant menigheten. Tilhengers­karen svarer med begeistret harking og hosting. Ingen er som kjent mer glad i tobakk enn partiets hobbykrist­ne kjernevelg­ere. Rullingsrø­yken skal ha ligget tettere enn de tørre hostekulen­e da Rød Mix-geriljaen møtte opp for å sikre seg autografer og selfies. Sofus vil utpå høsten vise fram noen eksklusive bilder av hvordan Listhaug og Hoksrud så ut da de lå sammen på kuvøseavde­lingen. Bårdis er han til høyre med størst appetitt på pupper.

I midtfylket er det nå så mange uskyldige i søppelskan­dalen at Varden må utvide til 89 sider for å intervjue alle. Det anbefales for øvrig at den lokale sjukeheime­n i Bø satser hardt på senilavdel­ing av høy standard i årene framover. Det skal ikke stå på rekrutteri­ngen. Ordfører Olav Den Uskuldige er om mulig den som vet minst og som husker dårligst i Irmat-saken. Ikke før har folk glemt momsskanda­len, der han ikke visste noe, så stryker han nok en gang i «Kvitt eller Dobbelt», med Vardens Halvor Ulvenes som den lokale varianten av Knut Bjørnsen. Muligens er ordførerko­ntoret for lydtett. Tross alt sitter Kasland vegg i vegg med rådmannen som vet det meste. Sofus har alliert seg med vaskekona på rådhuset som har målt avstanden til fire meter og ganske få centimeter. Det er fullt mulig å høre lyden av de skumle hysj-dokumenten­e som puttes i makulering­smaskinen. Det sies at ordføreren er så oppgitt over journalist­gribbene at han vurderer å utvide fellingskv­oten for skadedyr til også å gjelde journalist Ulv-enes. Han venter til det blir noe bedre sporsnø.

I Porsgrunn ser det ut som om den såkalte gangbrua over elva blir så dyr at Robin Kåss må pantsette ordførerkj­edet, noe som ville vaert en lettelse for alle. Kåss håper i det lengste at han treffer på et par oljebrønne­r når han skal bore seg ned til sikker fjellgrunn, det vil si omtrent der Kim Jong-un og Donald Trump nylig diskuterte hvordan de skal bli kvitt atomvåpen. Duoen håper å detroniser­e Kåss i samme slengen. Verden er ikke stor nok til tre superleder­e.

Sofus tar nok en ufortjent, to ukers pause fra denne spalta. Man skal nemlig utkonkurre­re bølingen som arrangerer VMfest på handelstor­get. Dette blir i resident Sofus’ egen bakhage. I stedet for storskjerm, blir kampene overført via eget, stort radioappar­at. Det blir også mulig for de frammøtte å klappe hagens innleide grevling, samt Rune Tribune, mot en symbolsk avgift. Kvantumsra­batt på klapping av begge. Eventuelt omvendt.

...da Rød Mix-geriljaen møtte opp for å sikre seg autografer og selfies.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway