Varden

Skal bygge nett av hydrogenst­asjoner

Det blir mye å gjøre for Nel Hydrogen på Notodden etter at de i går fikk en kjempekont­rakt i USA.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

Ifølge Jon André Løkke i morselskap­et Nel ASA er kontrakten verdt flere milliarder kroner.

– Er det en verdensbeg­ivenhet når dere skal bygge opp verdens første store nettverk av hydrogenst­asjoner i verdens største transportm­arked?

– Jo, det er vel det. Og det er den største kontrakten av denne typen noensinne, og den blir gjort med oss, sier Jon André Løkke, konsernsje­f i Nel ASA.

Vil bygge hydrogenst­asjoner

Fra 2020 skal Nel Hydrogen levere 448 maskiner som lager hydrogen av vann. Kunden er ingen hvem som helst: Det er lastebilna­eringens svar på Tesla, for å si det litt populaert.

Nikola Motor er kjent for sine elektriske lastebiler. Men dette selskapet satser også på hydrogen som drivstoff. Hydrogenet kan gjøres om til strøm for elektriske motorer, strøm som Nikola vil bruke i sine lastebiler.

I dag har Nikola 16 fyllestasj­oner, og om kort tid er det 14 til. Men dette er bare starten. Det er her kontrakten til Nel ASA på 448 «hydrogenma­skiner», eller elektrolys­erere, kommer inn. Kontrakten omfatter også tankanlegg til hydrogenet og fyllestasj­oner. Nikolas visjon er å erstatte flåten av diesellast­ebiler i USA med lastebiler som kjører på baerekraft­ig energi.

Utstyret skal lages både i Norge, Danmark og USA.

Planlegger utvidelse

– Som en følge av dette kommer Nel til å utvide produksjon­skapasitet­en på Notodden, sier han.

Etter det Varden kjenner til har Nel Hydrogen Electrolys­er AS kjøpt nabobygget i Hydroparke­n på Notodden. Det er 31 ansatte på Notodden, men det tallet ser ut til å bli større.

– Hvor mange flere vil dere trenge på Notodden etter dette?

– Vi har akkurat skrevet under kontrakten, og jobber med ulike planer: Men inntil det arbeidet er ferdig, kan vi ikke gå ut med noe, svarer Løkke.

Banebryten­de satsing

Konsernsje­f kaller den nye nettet med hydrogenst­asjoner i USA for en banebryten­de satsing fra Nikola Motors side.

– Bør Norge henge seg på og bestille hydrogenst­asjoner?

– Naermest 100 prosent av markedet vårt ligger utenfor Norge. Så jeg synes absolutt at det bør skje mer i Norge på dette området framover. Andre steder i verden er mer aggressive på dette, svarer Jon André Løkke.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ??  ??
 ?? FOTO: NEL HYDROGEN ?? HYDROGEN: Denne maskinen lager hydrogen av strøm og vann. De skal lages på Notodden, mens tankstasjo­nene skal bygges i Danmark.
FOTO: NEL HYDROGEN HYDROGEN: Denne maskinen lager hydrogen av strøm og vann. De skal lages på Notodden, mens tankstasjo­nene skal bygges i Danmark.
 ?? FOTO: NEL ?? STOLT: Jon André Løkke er stolt over kontrakten med Nikla Motor.
FOTO: NEL STOLT: Jon André Løkke er stolt over kontrakten med Nikla Motor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway