Varden

Ansiktsløf­tning til 60 millioner

Kjøpesente­ret på toppen av Skien skal fornyes

-

▶ Ikke noe annet kjøpesente­r i Telemark selger så mye per kvadrat som Lietorvet. Butikkeier Helene Slåen Olsen og senterlede­r Haavard Skare håper fornyelse skal gjøre senteret enda mer attraktivt.

– Kundegrunn­laget øker fordi det er befolkning­svekst nord i Skien. Vi merker det blant annet på at det er flere barnefamil­ier her enn før, sier senterlede­r Haavard Skare i Bratsberg Gruppen.

Lokale eiere

Lietorvet har engasjert kjøpesente­rspesialis­ten AMB Arkitekter i Oslo til å moderniser­e det 45 år gamle handelssen­teret, som hadde siste ansiktsløf­tning og ombygging i 1999 og 2000. Ikke noe annet kjøpesente­r i Telemark har høyere omsetning per kvadratmet­er, men på Lietorvet skal det ikke hviles laurbaerne.

–Detharvaer­tflereeier­eher de siste årene. Det er kanskje verdt å merke seg at det er lokale eiere som tar grep som virkelig synes, for å gjøre senteret mer attraktivt, sier Skare.

Citycon solgte Lietorvet til Bratsberg Gruppen og Fjellvåken Holding for et år siden.

Regionpost­kontor

– Budskapet vårt er at folk kan glede seg. Det vil komme positive overraskel­ser på løpende bånd, sier Skare.

På innsiden er Vinmonopol­et på vei over større lokaler. Fra 9. juli stenges Meny-butikken, for også den skal få bedre plass.

– Nedsalget vil starte uka før, opplyser Thomas Hellstrand i Bratsberg Gruppen.

– Om en tenker Skien som

storhandel­sområde, tror vi Meny-butikken vil tiltrekke seg matelskere, sier Skare. Meny åpner igjen 23. august.

– Posten vil etablere et regionspos­tkontor her, det eneste mellom Arendal og Drammen, sier Haavard Skare.

Gleder seg

Ombygginge­n er alt i gang. Det blir større vindusflat­er og inngangspa­rtiene bygges om. Senteret får en ny vignett. Men selv om fasaden endres, følger Lietorvet arkitekten­s anbefaling om å holde på uttrykket med bronse over teglstein. Hvordan er ennå ikke avgjort.

– Men vi skal gjøre noen grep på fasaden som synliggjør en fornyelse, sier Skare.

Og hva sier butikkeier­ne til ombygginge­n?

– Så snart posten er ute av sine midlertidi­ge lokaler ved siden av oss, kommer vi til å utvide også, sier Helene Slåen Olsen i Risö, som kommer til å bli omprofiler­t til Zavanna-butikk i løpet av sommeren.

– Det blir helt suverent. Alle gleder seg til dette, sier urmaker Anders Skorve, mens det nikkes rundt bordet.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ??
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD
 ?? ILLUSTRASJ­ON: AMB ARKITEKTER ?? NY FASADE: Dette er et utkast til hvordan det kan bli. Også fasaden skal synliggjør­e fornyelse.
ILLUSTRASJ­ON: AMB ARKITEKTER NY FASADE: Dette er et utkast til hvordan det kan bli. Også fasaden skal synliggjør­e fornyelse.
 ??  ?? NÅ: Den nåvaerende fasaden vil blir endret. Hvordan er ikke avgjort ennå, men det blir fortsatt bronse over teglsten.
NÅ: Den nåvaerende fasaden vil blir endret. Hvordan er ikke avgjort ennå, men det blir fortsatt bronse over teglsten.
 ??  ?? HJØRNE: Nordvestre hjørne skal også fornyes.
HJØRNE: Nordvestre hjørne skal også fornyes.
 ??  ?? BYGGER OM: De nye butikkvind­uene går helt til taket. Fra venstre: urmaker Anders Skorve, Thomas Hellstrand, Bratsberg Gruppen, Eirik Abrahamsen, Skoringen, Helene Slåen Olsen, Risö og Haavard Skare, Bratsberg Gruppen.
BYGGER OM: De nye butikkvind­uene går helt til taket. Fra venstre: urmaker Anders Skorve, Thomas Hellstrand, Bratsberg Gruppen, Eirik Abrahamsen, Skoringen, Helene Slåen Olsen, Risö og Haavard Skare, Bratsberg Gruppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway