Varden

Ikke vaer for positiv?

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Kan man vaere for positiv? Hvis man er fotballsup­porter er angivelig svaret «ja», hvis man skal tolke Oddrane supporterk­lubb, som denne uken meldte at styremedle­m Berit Rønhaug Røe valgte å trekke seg. Det skjedde etter at «hun måtte bli informert» etter at «det har kommet en del klager på at medlemmer ser på hennes utstråling som slitsomt i lengden». Videre ble det påpekt at Røe «som et styremedle­m skriver alt som hun føler på Facebook».

▶ Meldingen førte til et skred av reaksjoner blant medlemmer og andre Odd-tilhengere. Dette førte til at supporterk­lubben måtte utbrodere bakgrunnen for avgangen. Essensen i dette var at Oddranesty­ret så seg «nødt til å stramme inn våre interne retningsli­njer for styremedle­mmers forhold til, og aktivitete­r på, enkelte offentlige arenaer (spesielt tribunen og sosiale medier)». Her framgikk det også at «deler av resultatet» av i saken «ikke er forenlig med måten Berit ønsker å opptre på som supporter, ønsker hun heller å tre til side».

▶ Det skal understrek­es at Røes valg er hennes eget, noe hun selv har presisert. Det er ikke vår oppgave å legge oss opp i hvordan Odds supporterk­lubb holder orden i eget hus. Det er imidlertid naturlig å påpeke at supporterk­lubben sender underlige signaler med denne saken; fotball er følelser for mange, og det er en kjensgjern­ing at problemet tidligere har vaert et overskudd av de mindre positive følelsene – og dermed også ytringene. At folk har vaert for positive, er – forsiktig sagt – en nokså ny problemsti­lling. Å finne en balanse mellom betimelig kritikk og entusiasti­sk positivite­t, kan vaere vanskelig, men vi tillater oss å minne om det gamle Odd-slagordet «vaer positiv – vaer oddaer».

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway