Varden

Dømt for overgrep mot barn

-

En nå 28 år gammel mann er dømt til syv og et halvt års fengsel for seksuell omgang med jenter under 14 år. Overgrepen­e fant sted i perioden 2010 til 2014.

28-åringen sto tiltalt for seksuell omgang i form av samleie og likestilte handlinger overfor to jenter som begge var tolv år gamle da den seksuelle omgangen ble innledet.

Det første seksuelle overgrepet er stedfestet til en kirke i øvre Telemark i 2010.

Fortvilet over ikke å bli trodd

– Jeg har mottatt dommen og forkynt den til min klient. Dommen er omfattende og jeg vil nå bruke litt tid på å gå grundig gjennom den før vi tar standpunkt til om vi vil anke, sier Borgar Veiding, tiltaltes forsvarer til Varden.

– Hvordan reagerte tiltalte på dommen?

– Han reagerte med sjokk og vantro. Han var fortvilet over å ikke bli trodd, sier Veiding.

Tvang seg til samleie

Under et bønnemøte i menigheten skal tiltalte ha lokket fornaermed­e nummer én med seg ned i kirkens kjeller og forgrepet seg på henne og tiltvunget seg samleie.

I sin prosedyre i retten fastslo aktor Håvard Kalvåg at overgrepet i kirkekjell­eren like gjerne kunne vaert pådømt som voldtekt.

Erstatning

I tillegg til den syv og et halvt års lange fengselsst­raffen ble 28-åringen også dømt til å betale store erstatning til de fornaermed­e jentene.

210.000 kroner i oppreisnin­g til den ene jenta, mens han må ut med 100.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng til den andre jenta.

 ?? ARKIVFOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? VANTRO: Forsvarer Borgar Veiding (t.v.) sier klienten reagerte med sjokk på dommen. Statsadvok­at Håvard Kalvåg ba om ni års fengsel.
ARKIVFOTO: ANDREAS SOLTVEDT VANTRO: Forsvarer Borgar Veiding (t.v.) sier klienten reagerte med sjokk på dommen. Statsadvok­at Håvard Kalvåg ba om ni års fengsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway