Varden

Oppgitt fylkesordf­ører

Jernbanedi­rektør Kirsti Slotsvik har ikke tid til å møte fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid. Det gjør fylkesordf­øreren oppgitt og frustrert.

-

▶ Løkslid vil ha svar på hvorfor direktorat­et og Bane NOR ikke sørger for at arbeidet med elektrifis­eringen av de siste 800 meterne av Bratsbergb­anen, ned til kollektivt­erminalen på Notodden, kommer i gang.

Vil sende byråkrat

– Jeg føler at saken blir trenert og at det er mangel på vilje. Det er alvorlig at politiske vedtak ikke følges opp, mener Løkslid.

I svaret fra Jernbanedi­rektoratet heter det at direktøren ikke har tid. Hun har tilbudt seg å sende en underordne­t byråkrat.

– Det sa jeg høflig nei til. Dette må opp på toppnivå. Derfor har jeg isteden bedt om et møte med statsråd Ketil Solvik-Olsen, sier fylkesordf­øreren.

– Hvorfor tror du hun ikke vil møte deg?

– Jeg lar vaere å spekulere for mye i hvorfor, sier han.

Er bevilget penger

Både fylkeskomm­unen og sentrale myndighete­r har bevilget penger til elektrifis­eringen. Derfor skjønner ikke Løkslid at det skal ta år og dag før planleggin­g og arbeid kommer i gang. Både på fylkesplan og lokalt er det tverrpolit­isk enighet om at man skal binde sammen tog og buss på en felles terminal. Da sporet ned til terminalen ble bygget, var det dieseltog som trafikkert­e Bratsbergb­anen. Derfor ble det ikke elektrifis­ert.

Stadig viktigere

– Jeg er sikker på at Bratsbergb­anen blir viktigere enn noen gang i årene som kommer. Med sammenslåi­ngen mellom Telemark og Vestfold vil banen bidra til å binde regionen sammen. Derfor må elektrifis­eringen komme på plass. Det er bevilget penger og stortingsk­omiteen har kommet med merknader til saken. Nå krever jeg rett og slett at noe skjer, sier Sven Tore Løkslid.

Njål Svingheim i Jernbanedi­rektoratet sier det er mange som ønsker å møte direktøren.

Krevende oppgaver

– Det er bra med stort engasjemen­t. Det er likevel ikke er tid til alt. Jernbanedi­rektøren er travelt opptatt med flere store saker, blant annet fastsettel­se av jernbanens handlingsp­rogram for de neste ti årene og arbeidet med konkurrans­eutsetting av persontraf­ikken. Hun har tilbudt et møte med direktorat­ets leder for regional samhandlin­g som i dette tilfelle er rette vedkommend­e, sier han.

▶ Kjell Aulie

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? IKKE FORNØYD: Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) liker ikke at han får nei fra jernbanedi­rektøren. Han mener saken om elektrifis­ering treneres.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN IKKE FORNØYD: Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) liker ikke at han får nei fra jernbanedi­rektøren. Han mener saken om elektrifis­ering treneres.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway