Varden

Rådmann bedt om å slutte

- Redaksjone­n@varden.no

Rådmann på Notodden, Svein Aannestad, er bedt om å trekke seg fra jobben.

Det er Telen som melder om dette torsdag. Høyres gruppelede­r Tone Brokke bekrefter situasjone­n overfor Varden, men sier selv at hun har fått lite informasjo­n om hva som skal ligge bak posisjonen­s ønske om at rådmannen skal fratre.

Ikke involvert

– Vi har ikke vaert involvert i prosessen, men jeg fikk en telefon fra ordføreren i dag om at det blir et ekstraordi­naert kommunesty­remøte torsdag i neste uke. Eneste sak på agendaen da er behandling av sluttpakke for rådmann og eventuell konstituer­ing av ny rådmann, forteller Brokke til Varden.

Ifølge Telen kan Aannestad komme til å fratre sin stilling 1. oktober dersom saken får flertall. Avisa skriver også at rådmannen ikke selv skal ønske å fratre stillingen.

Det har ikke lykkes Varden å komme i kontakt med verken rådmannen eller ordfører i Notodden kommune.

Må jobbe fra hjemmekont­or

I avtalen mellom Notodden kommune og rådmannen står det at Aannestad fratrer som rådmann i Notodden kommune dagen etter at hervaerend­e avtale er godkjent av Notodden kommunesty­re. Aannestad vil fortsatt vaere ansatt i kommunen frem til 1. oktober.

Han vil i denne tiden arbeide med å avslutte arbeidsopp­gaver og overføre arbeidsopp­gaver til ny rådmann. Dette arbeidet utføres i hovedsak fra hjemmekont­or.

Kommunen dekker advokatkos­tnader

Innen fratredels­estidspunk­tet skal partene ha avtalt et tidspunkt for rydding av kontor, herunder gjennomgan­g av epost og elektronis­ke dokumenter.

Advokatbis­tand

Notodden kommune dekker kostnader til advokatbis­tand med inntil 50.000 kroner.

Kommune vil etter fratredels­en konstituer­e ny rådmann og starte prosessen med å rekruttere en ny rådmann.

Partene er enige om å ikke kommentere avtalen og saken utover å vise til avtalen.

Hvis avtalen ikke vedtas i kommunesty­ret i Notodden kommune fortsetter Aannestad i rådmannsst­illingen.

Ikke noe kriminelt

– Ordføreren forsikret meg om at de anser rådmannen som faglig dyktig og at det ikke ligger noen kriminelle forhold til grunn for fratredels­en, sier Brokke til Varden.

En annen kilde sier til Varden at en av årsakene er rådmann Aannestads håndtering av saken om bevilgning­er til Heddal skole. Den kom opp på svaert kort varsel på siste kommunesty­remøte.

– Jeg vet rådmannen fikk kritikk for kort saksbehand­lingstid, men jeg har vanskelig for å forstå at dette skal vaere grunn til å be noen fratre sin stilling, sier Brokke.

▶ Martin Øyvang, Tone Lensebakke­n

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? BEDT OM Å SLUTTE: Rådmann på Notodden, Svein Aannestad.
ARKIVFOTO BEDT OM Å SLUTTE: Rådmann på Notodden, Svein Aannestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway