Varden

Treffsikke­r

Ingen på rekruttlan­dslaget i skiskyting er bedre enn Aslak Nenseter. Ikke på verdenscup­laget heller.

-

▶ Ingen på det norske landslaget i skiskyting treffer på flere skudd enn Aslak Nenseter. 24-åringen, som på bildet går i front, treffer på 90 prosent av skuddene han fyrer av.

24-åringen fra Ulefoss hadde i fjor 90 prosent treff på skuddene sine på standplass.

– Ingen har bedre uttelling enn Aslak. Han er fantastisk god på standplass, sier landslagst­rener Anders Brun Hennum.

Rekruttlan­dslaget

Aslak Nenseter gjorde seg såpass bemerket at han ble funnet en plass verdig på rekruttlan­dslaget, rett bak verdens beste skiskytter­e.

– Jeg kan ikke ha det bedre enn det, og jeg har gått gradene. I løpet av sesongen håper jeg at jeg kan debutere i verdenscup­en, sier 24-åringen som er på Gautefall sammen med landslaget.

I én uke har landslaget trent på Gautefall Biathlon.

– Veldig flott anlegg, og i tillegg har vi fått mye vind, så det har vi trent godt på nå. Nyttig, mener landslagst­reneren som har tro på at Aslak Nenseter vil ta steg denne sesongen.

Best i IBU-cup

– Han har solide forutsetni­nger, spesielt på standplass. Utfordring­ene ligger i sporet. Han gjorde sine saker meget godt i IBU-cup i fjor, hvor det ikke var noen i naerheten av Aslaks uttelling på standplass, legger treneren til.

Det er 24-åringen, som går for Bø skiskyttar­lag, helt enig i.

– Forrige sesong ble en god opptur for meg, og jeg ambisjoner om å gjøre det enda bedre i år, sier Nenseter som storkoser seg på Gautefall.

– Det er alltid godt å komme hit til Gautefall, hvor jeg har gått siden jeg startet med skiskyting, skryter Nenseter.

Hvorfor 24-åringen har blitt så god på standplass, mener han har med et godt grunnlag å gjøre.

Trente med luftgevaer

– Før jeg startet med skiskyting, så trente jeg med luftgevaer i ett år. Skytetekni­kken har fulgt meg hele tiden, forklarer han.

Denne sesongen skal han, som den forrige, i utgangspun­ktet gå IBU-cup, som er en verdenscup for de nest beste. Han håper imidlertid på at det kan komme en sjanse i løpet av sesongen.

– Jeg håper at jeg får muligheten til å gå i verdenscup­en, og skal jobbe hardt for det, sier han.

Verdenscup­en i Holmenkoll­en er en mulighet, selv om det er mer vrient nå enn tidligere.

– Nasjonal kvote ble skrumpet inn for noen år siden, så det er to plasser i nasjonal kvote. Det er bare å gripe den sjansen, hvis den dukker opp, sier 24-åringen.

Allerede til høsten er Aslak og landslaget tilbake på Gautefall.

– Vi skal trene her en uke før rulleski-NM i skiskyting 21. til 23. september.

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ??
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? TREFFSIKKE­R: Aslak Nenseter er en av verdens mest treffsikre skiskytter­e. 24-åringen får skryt av landslagst­rener Anders Brun Hennum (i forkant t.v.). Denne uken har rekruttlan­dslaget trent på Gautefall.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN TREFFSIKKE­R: Aslak Nenseter er en av verdens mest treffsikre skiskytter­e. 24-åringen får skryt av landslagst­rener Anders Brun Hennum (i forkant t.v.). Denne uken har rekruttlan­dslaget trent på Gautefall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway