Varden

På leir med de beste

Telemarkin­gene Emmanuel Baruy Gisa, Noreddin R.T. Amshatat og Syver Aas er i disse dager på Equinors talentleir i Porsgrunn sammen med Norges mest talentfull­e fotballspi­llere.

- Sport@varden.no

På leiren fikk de blant annet møte Heerenveen-proff Morten Thorsby.

Equinors talentleir utgjør toppen av Norges Fotballfor­bunds (NFF) landslagss­kole og inngår i talentprog­rammet Morgendage­ns Helter hvor Equinor støtter talenter innen idrett, kultur og utdanning. Det er nettopp her talentene skal bevise at de en gang i fremtiden kan spille med flagget på brystet.

– Det er veldig gøy å vaere på Equinor Talentleir. Jeg laerer veldig mye som jeg kan ta med meg tilbake til klubbhverd­agen, sier Emmanuel Baru Gisa.

Fikk råd av Heerenveen-proff

Fotballtal­entene fra Telemark fikk møte Morten Thorsby som nettopp har lagt bak seg en imponerend­e sesong i Heerenveen sammen med utlånte Martin Ødegaard. Thorsby har selv deltatt på talentleir­en da han var yngre og er imponert over nivået.

– Jeg husker selv hvor spennende det var å delta på Equinors talentleir da jeg var yngre. Som deltaker får du målt deg mot de beste og samtidig laert hva som skal til for å ta steget opp til A-landslaget i fremtiden. Flere av spillerne fra Telemark har nivået inne, og hvis de beholder gløden, innsatsen og laeringsvi­ljen kan de lykkes, sier Thorsby som er mentor for Equinor Morgendage­ns Helter.

Inspirasjo­n

På leiren deltar 140 fotballspi­llere fra G15- og G16-landslagen­e, i tillegg til to skyggeland­slag og to grupper av spillere som er født i første og andre halvdel av 2004. Talentleir­en har som hensikt å drive systematis­k talentutvi­kling for å danne

grunnlaget for Norges fremtidige A-landslag.

– Talentleir­ene skal gi spillerne inspirasjo­n de kan ta med seg tilbake i treningshv­erdagen. Det jobbes godt med spillerutv­ikling i norsk fotball. G17 tok seg til kvartfinal­en i EM,

mens G19 og J19 snart reiser til EM. Forhåpentl­igvis vil flere av disse gutta gi oss stolte norske øyeblikk på den internasjo­nale scenen i årene som kommer, sier fagansvarl­ig for spillerutv­ikling i NFF, Håkon Grøttland.

 ?? FOTO: OLE JØRGEN BRATTLAND, EQUINOR. ?? TALENTER: Håkon Grøttland (fagansvarl­ig landslagss­kolen), Emmanuel Baru Gisa (Kragerø), Noreddin R. T. Amshatat (Odd), Syver Aas (Odd) og Morten Thorsby (Heerenveen).
FOTO: OLE JØRGEN BRATTLAND, EQUINOR. TALENTER: Håkon Grøttland (fagansvarl­ig landslagss­kolen), Emmanuel Baru Gisa (Kragerø), Noreddin R. T. Amshatat (Odd), Syver Aas (Odd) og Morten Thorsby (Heerenveen).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway