Varden

Nikket Colombia videre

Barcelona-spiller Yerry Mina nikket Colombia til åttedelsfi­nale i VM. Hans 1-0-mål mot Senegal sendte Afrikas siste representa­nt ut av sluttspill­et.

-

▶ Kampen i Samara var i 73 minutter et eneste langt gjesp, nesten uten sjanser og med skuffende lite angrepsvil­je. Så fikk Colombia hjørnespar­k fra høyre. Mina gikk opp ved naermeste stolpe mellom Keita Baldé og Cheikhou Kouyaté og stanget ballen i mål.

Det satte umiddelbar­t fyr på kampen, for plutselig lå Senegal an til å ryke ut. I løpet av noen få minutter skapte afrikanern­e et par kjempesjan­ser. Først fyrte M’Baye Niang an fra hjørnet av 5-meteren, men rett på David Ospina. Så vant Sadio Mané i lufta på et hjørnespar­k. Ballen traff Mina, som fire minutter etter at han scoret på corner holdt på å gjøre selvmål på corner.

Dominans

Dermed er det 10 lag fra Europa, fire fra Sør-Amerika, ett fra Asia og ett fra Concacaf i cupspillet, men ingen fra Afrika.

I sju av de åtte VM-gruppene har lag fra Europa og Sør-Amerika herjet med motstander­ne og sendt de andre kontinente­nes lag hjem i samlet flokk. Gruppe H var unntaket. Der var Polen fortapt før siste runde, mens Japan (Asia) og Senegal (Afrika) lå an til å bli sine kontinente­rs eneste representa­nt i cupspillet.

Colombia lurte bare poenget bak i kampen om å fortsette de tradisjone­lle fotballkon­tinentenes nesten totale dominans i Russland-VM.

I det 16. minutt så Senegal ut til å få foten lenger inn i døra til åttedelsfi­nalen, da Sadio Mané ble spilt gjennom og gikk over ende i duell med Colombiast­opper Davinson Sánchez. Dommer Milorad Mazic pekte på straffemer­ket, men situasjone­n var som skapt for VAR.

TV-bildene viste nemlig at Sanchez hadde utført en nesten perfekt takling og vippet ballen unna med haelen før Mané falt over beina hans. Dommeren trengte ikke lang tid foran skjermen før han omgjorde beslutning­en.

Saerlig mange flere målsjanser var det ikke i en første omgang som både spillemess­ig og underholdn­ingsmessig var en stor skuffelse. Saerlig var det rart at Colombia, som måtte vinne for å vaere sikker på avansement, ikke satset mer framover.

Skuffelse

Mest dramatisk var det da James Rodríguez, en av Colombias største stjerner, måtte gi seg med skade etter en halv time. Han har slitt med vond legg, men leverte to målgivende pasninger i seieren mot Polen sist. Dermed er han oppe i seks mål og fire assist på åtte spilte VMkamper, men torsdag var hans bidrag kortvarig.

Det var spilt nesten 65 minutter før innbytter Luis Muriel sto for Colombias første sjanse med et hardt skudd i returromme­t. Ballen traff Kalidou Koulibaly og føk ut til corner.

To minutter senere ville colombiane­rne ha straffespa­rk da Muriel ble meid ned av keeper Khadim N’Diaye, som imidlertid spilte ballen før han traff spilleren.

Sammen med Polens scoring i Volgograd satte det mot i de colombians­ke tilskuerne, som havnet i ekstase da Mina scoret og hele Colombias lag danset ved sidelinjen.

For Senegal ble det dans torsdag, bare gråt. (NTB) ingen

 ?? FOTO: GREGORIO BORGIA, AP / NTB SCANPIX ?? VIDERE: Yerry Mina nikker inn Colombias vinnermål mot Senegal i fotball-VM.
FOTO: GREGORIO BORGIA, AP / NTB SCANPIX VIDERE: Yerry Mina nikker inn Colombias vinnermål mot Senegal i fotball-VM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway