Varden

Supermøte i Tønsberg

-

Ulf Thoresen er tidenes kusk. Løpet til hans aere neste uke kan bli et drømmetref­f med Europas heteste travstjern­er på startstrek­en.

800.000 kroner ligger i potten i Ulf Thoresen Grand Internatio­nal på Jarlsberg Travbane 8. juli. Dit har de norske stjernene Lionel, Giveitgasa­ndgo og den nye trønderske kometen, Evil Enok M.E., meldt sin ankomst.

4,4 millioner

Det har også verdens beste hest i 2017, fjorårsvin­neren Twister Bi (tjente ti millioner bare i fjor), og legenden Stig H. Johanssons nye topphest Diamanten. Nå er det mulig at Europas heteste traver kommer til Tønsberg.

Svenske Readly Express vant verdens tøffeste travløp, Prix d’Amérique i Paris, i januar og tjente 4.4 millioner bare der. Etterpå har han startet bare en gang og vunnet. Nå kan Jarlsberg bli neste stoppested.

– Det er drømmen

– Det er alle travarrang­ørers drøm å få Readly Express til start. Hesten er invitert, og vi har dialog med treneren Timo Nurmos. Han vil ikke starte sin hest på sprint, og derfor passer vårt løp perfekt, sier banens daglige leder Øystein Dale til Equus.

Han biter negler i påvente av

i verdenscup­en. Lundby er kun den fjerde norske skihoppere­n som vinner krystallku­la.

Lundby er ikke tom på ideer for hva hun kan bidra med overfor sponsorene.

– Jeg er klar til å stille opp. Det er viktig at vi har samme verdier og kan stå for de samme. svar fra finnen som trener superstjer­nen som innehar verdensrek­orden for eldre hester på distansen med 9,9. Samme verdensrek­ordtid som norske Ferrari B.R. noterte som 4-åring i fjor på nettopp Jarlsberg.

Verdensrek­ord igjen?

– Kommer Readly Express lever verdensrek­orden farlig. Jarlsberg er kanskje verdens raskeste bane i sommervarm­en, og varmt er det nå, sier Dale og tørker svetten.

Det kommer han til å gjøre i flere dager. Kommer Readly Express vil Ulf Thoresen Grand Internatio­nal bli det beste mellomdist­anseløpet som er kjørt i verden i år.

(NTB) De får ekte vare fra Toten. Jeg er ydmyk og entusiasti­sk. Kanskje kan jeg vaere personlig trener for en stor bedrift. «Få sprettrump­e med Maren Lundby», humrer Lundby i sommervarm­en.

(NTB)

 ?? FOTO: EIRIK STENHAUG / EQUUS / NTB SCANPIX. ?? STJERNE: Readly Express vant verdens største travløp, Prix d’Amerique. Tønsberg kan bli neste stopp for Europas heteste travnavn. Arkivfoto:
FOTO: EIRIK STENHAUG / EQUUS / NTB SCANPIX. STJERNE: Readly Express vant verdens største travløp, Prix d’Amerique. Tønsberg kan bli neste stopp for Europas heteste travnavn. Arkivfoto:
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway