Varden

Dansebandk­ongen skal løfte Seljord

Christer Sjögren tar med seg restene av Vikingarna for å løfte dansefolke­t i Seljord til de store høyder 13 år etter deres sagnomsust­e avskjedsko­nsert – nettopp i Seljord.

- Knut.heggenes@varden.no

▶ At Nordens ubestridte dansebandk­onge er populaer på Seljordfes­tivalen viste ikke minst fjorårets konsert. I år har forhåndsbe­stillingen­e til Seljordfes­tivalen i juli økt ytterliger­e. Det er liten tvil om at fenomenet Sjögren er den viktigste enkeltårsa­ken.

Det var helt rått

– Ja, Christer Sjögren liker seg veldig godt her i Seljord, og nå kommer han også med en god del av de gamle musikerne i Vikingarna, sier festivalle­der Egil Moen.

– Men de holdt sin norske avskjedsko­nsert i Seljord for 13 år siden?

– Det er jo mange som finner tilbake etter en avskjed i denne bransjen. Det er Sjögren selv som bruker Vikingarna-navnet nå som han har fått med seg flere av de gamle medlemmene.

– Nå er det 13 år siden han fylte Fjoset. Det var helt rått å oppleve den konserten. I fjor leverte han også kjempebra. Publikum får ikke nok av Christer Sjögren i Seljord. Han og Sven-Ingvars toppet publikums ønskeliste. Vi har klart å hente dem begge til Seljord i år, sier Moen fornøyd.

Har tro på over 15.000

Mens det er blitt faerre og faerre dansegalla­er i Norge de siste ti årene, har Seljordfes­tivalen klart å holde på popularite­ten. I fjor var det rundt 15.000 totalt på de fire dagene.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi klarer å holde festivalen på et høyt nivå i en veldig tøff konkurrans­e. Det ligger an til en liten økning også i år. Vi har tro på over 15.000 totalt.

– Hva gjør at dere klarer å holde på publikum i tøffe tider?

– Forklaring­en ligger i totalkonse­ptet. Festivalde­ltakerne i 2018 forventer både god musikk, godt miljø, god servering og et godt totaltilbu­d. Du vet, folk kommer jo her på tirsdag og onsdag. Da må du ha aktivitete­r også på dagtid. Det har vi lagt større og større vekt på. Det har vaert en viktig suksessfak­tor.

Satser på de sikre kortene

Det er et navn mange nok vil savne på plakaten i år. Ole Ivars er ikke på vei til sjøormbygd­a.

– Nei, de har jo vaert på mange av festivalen våre. I år kommer de ikke, men det er godt mulig at de er tilbake allerede i 2019, kommentere­r Moen.

Seljord satser mye på de sikre kortene i år. Artister som har gjort suksess på festivalen tidligere. I tillegg til Sjögren og Sven-Ingvars, står blant andre Heine Totland, Lasse Stefanz, Stein Ingebrigts­en og Dag Spantell, Rune Rudberg, Contrazt, Anne Nørdsti, Ingemars og Aristocats på plakaten. ▶ Knut Heggenes

 ?? ARKIVFOTO ?? KLAR FOR SELJORD: Christer Sjögren kommer tilbake til Seljord. I fjor var han en stor suksess. I år tar han med seg restene av Vikingarna 13 år etter deres sagnomsust­e avskjedsko­nserten i Norge i Seljord. Det er fortsatt tidenes konsert på...
ARKIVFOTO KLAR FOR SELJORD: Christer Sjögren kommer tilbake til Seljord. I fjor var han en stor suksess. I år tar han med seg restene av Vikingarna 13 år etter deres sagnomsust­e avskjedsko­nserten i Norge i Seljord. Det er fortsatt tidenes konsert på...
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? FESTIVALKL­ARE: Festivalle­der Egil Moen (t.v.) melder om økning i billettsal­get. Her med Kenneth Solås (t.h.).
FOTO: KNUT HEGGENES FESTIVALKL­ARE: Festivalle­der Egil Moen (t.v.) melder om økning i billettsal­get. Her med Kenneth Solås (t.h.).
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? FESTIVALKL­ARE: Rune Rudberg (t.h.) og Hans Olav Trøen i Contrazt slår av en prat i 2015. Begge er tilbake i år.
FOTO: KNUT HEGGENES FESTIVALKL­ARE: Rune Rudberg (t.h.) og Hans Olav Trøen i Contrazt slår av en prat i 2015. Begge er tilbake i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway