Varden

Regionhove­dstad Grenland

Tilsvar til innlegg fra Rødt Porsgrunn

- Sten Ulrik Heines

Mitt innlegg om Regionhove­dstad Grenland i Varden 20. juni er blitt kommentert av styret i Rødt Porsgrunn.

Jeg ser med glede at Rødt understrek­er at de tilhenger av samarbeid mellom Grenlandsk­ommunene og at innlegget til E. Ellingsen ikke gir uttrykk for synspunkte­ne til Rødt Porsgrunn. Det er bra og viser at vi er mange som står sammen om Grenland.

I mitt innlegg skrev jeg at det er nok av naersynt lokalpolit­ikk også i Skien. Rødt nevner legevakt og brannvesen. Jeg kan tilføye at forslaget om å flytte bomstasjon­en på Bjørnstad selvsagt burde vaert drøftet med Porsgrunn før det ble fremmet.

Jeg omtalte ikke saken om flytting av Nedre Telemark tingrett. Men prinsipiel­t mener jeg at Skien bør vaere hovedsete for offentlig administra­sjon og at Tingretten hører hjemme i Skien.

Skien og Porsgrunn bør ikke konkurrere­r om slike arbeidspla­sser men arbeide sammen om at flere slike kontorer flyttes til Grenland fra andre deler av landet.

At det skal etableres et jernbanekn­utepunkt i Porsgrunn betyr selvsagt ikke at alt skal etableres rundt dette knutepunkt­et. Alle offentlige kontorer i Oslo ligger da ikke rundt Sentralban­estasjonen.

Og det er viktig at det etableres en jernbaneti­lknytning til Skien, gjerne som en bybane.

Min henvisning til Trump Land gjelder selvsagt utsagnet «America first» og mitt poeng var at en holdning som setter Porsgrunn foran et samlet Grenland kommer i samme kategori.

Jeg er en sterk kritiker av både Donald Trump og hans ideologi. Hvis Rødt med sitt google søk har fanget opp at jeg er et aktiv medlem av Den norske kirke, setter meg i bås med en «konservati­v ideologi» -og at jeg dermed ikke kan tas på alvor når jeg har synspunkte­r på samfunnsut­viklingene­r vel både et tegn på forutinnta­tte holdninger og åpenbart et brudd på Rødts egen fanesak om å vise respekt.

For ikke selv å bli omtalt som «konservati­ve» i sin holdning til samfunnsut­viklingen vil jeg oppfordre Rødt i Skien og Porsgrunn til å slå sammen sine lokallag til Rødt Grenland.

Det kan vaere starten på en ny utvikling i arbeidet om å stå sammen om Grenland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway