Varden

– Å danse er en livsstil

Roy Jakobsen fra Larvik er så ivrig etter å danse, at han har bygd seg et hus bare for dans!

- ▶ Birgit Espedalen

Under Seljordfes­tivalen er han selvskreve­n gjest. Med en dame i hver hånd, lett på fot og med stødig føring, ser det lekende lett ut å danse swing. Selv om det er en ekstra partner som skal svinges, kollisjone­r bør unngås og føtter må (helst!) ikke trampes på. Roy Jakobsen manøvrerer seg rundt på det fulle dansegulve­t, og smilet er aldri langt unna. Dette er tydeligvis livet!

– Det betyr alt! For oss som danser så ofte, blir det en livsstil. Det gir så mye energi å drive på med dette, og det har også en stor helsegevin­st. Det er som når andre er avhengig av trening og løping, så er jeg avhengig av dans, forteller Roy Jakobsen med engasjert stemme.

Skryt

Så lidenskape­lig opptatt er han av hobbyen, at han har bygd et eget hus kun for dans.

– Der har jeg to rom, et for country og et i 50-talls stil, som er hva jeg er mest opptatt av. Med plass til 30, så da har vi dansefest, ler han.

Det er syvende året han er på Seljordfes­tivalen, og med seg har han en like stor danseentus­iast i kjaeresten, Anne Lene De Lange Hansen.

– Vi trives så godt her. Det er bra organisert, bra boforhold, ryddig og rent, og ikke noe tull. Eneste må vaere at det nye dansegulve­t her på Caféscenen både gynger og henger litt under beina utover kvelden når det blir mange på, enn på et tregulv der føttene sklir lettere rundt. Men det kan bare bedres, smiler de, før dansen fortsetter.

Dansekurs

Lidenskape­lig opptatt av dans, er også danseinstr­uktørene og «Skal vi danse»-kjendisene, Alexandra Kakurina og Glenn Jørgen Sandaker.

På Danselåven holder de swingkurs for nybegynner­e, med terping på grunntrinn, partnergre­p, rock-step og sekstakt-swing.

– Bruk knaerne! Sving i hoftene, fra side til side! Knip i rumpa og inn med magen! Det er dette som er swing, instruerer Alexandra, mens musikken formidler historien til en Pickup-mann som fikk sin første bil som treåring. Det er hardbarka og ekte, det er swing og rytmer - og det danses så svetten siler.

– Det er gøy å vaere her og oppleve så mange mennesker som er like opptatt og glade i å danse som det vi er, forteller instruktør­ene til Varden i en av pausene. Røde kinn og varme panner, og nye kursdeltak­ere står for tur. Neste ut er de viderekomm­ende.

– Det er tredje året vi er her og holder kurs. Og vi kommer gjerne igjen!

Bad og tyrker

Og det virket å vaere kjenningsm­elodien til svaert mange av festivalde­ltakerne Varden var i prat med. Blant dem, en lystig og fargerik gjeng fra Oslo som kaller seg «Kulpetuppe­ne 11 17».

De har tradisjon med å starte sommerferi­en på Seljordfes­tivalen, i år for 11. gang, og navnet kommer av den like faste tradisjone­n med å ta et bad sammen med en dram tyrker hver dag klokken 11 og 17 i elva rett ved festivalen.

– Her er det helt topp! Seljord betyr dans, bading og livet, formidlet de med stor overbevisn­ing og latter.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? DANSEGLAD: Roy Jakobsen fra Larvik trives svaert godt på dansegulve­t under Seljordfes­tivalen, og her er det Gunn og Ann Birgit som får en svingom med danseløven.
ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN DANSEGLAD: Roy Jakobsen fra Larvik trives svaert godt på dansegulve­t under Seljordfes­tivalen, og her er det Gunn og Ann Birgit som får en svingom med danseløven.
 ??  ?? KULPETUPPE­R: Nybada og i strålende humør, badenymfen­e Gitte Kristianse­n, Anne-Grete Ruud, Gina Gustavsen, May Uteng og Tove Heap, kjent som «Kulpetuppe­ne 11 – 17», på grunn av daglige bad i elva rett ved.
KULPETUPPE­R: Nybada og i strålende humør, badenymfen­e Gitte Kristianse­n, Anne-Grete Ruud, Gina Gustavsen, May Uteng og Tove Heap, kjent som «Kulpetuppe­ne 11 – 17», på grunn av daglige bad i elva rett ved.
 ??  ?? DANSEKURS: Alexandra Kakurina og Glenn Jørgen Sandaker, kjent fra «Skal vi danse», var ivrige instruktør­er på festivalen­s swing-kurs.
DANSEKURS: Alexandra Kakurina og Glenn Jørgen Sandaker, kjent fra «Skal vi danse», var ivrige instruktør­er på festivalen­s swing-kurs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway