Varden

Fikk fin vin-pris

- ▶KRAGERØ ▶Aslak Thorsen aslak.thorsen@varden.no

Tollboden i Kragerø har som den første restaurant­en i Telemark fått Wine Spectator’s pris for 2018. Den USA-baserte prisen er basert på utvalg og kvalitet.

– Det er veldig moro å få en sånn pris. Det krever litt jobb å få det til, både med utvalg og servering. Det er bare fire restaurant­er utenfor Oslo som har fått denne prisen, så det er en liste som vi kan vaere litt stolte av å vaere med på, sier daglig leder på Tollboden, Christian Printz.

Tollboden ved Blindtarme­n i Kragerø sentrum er fredet og har de siste årene vaert under restaureri­ng og innvendig tilpasning til hotelldrif­t. Den driften er igang nå, og Tollboden har med sin sommerserv­ering på brygga opparbeide­t seg et rykte for å holde en stil. De ber plastbåfol­ket ta hensyn til trebåtene og la dem få bryggeplas­sen som er foran den aerverdige tollbygnin­gen, og det har også blitt vanlig med jazz på brygga.

At restaurant­en og vinkjeller­en under Tollboden har fått Wine Spectator’s pris, er det kvalitetss­tempel. Den USAbaserte prisen har en logo med tydelig tegning av to glass. Restaurant­en skal få denne logoen på en synlig plass.

– Litt spesielt er det også at vi serverer flere av kvalitetsv­inene i glass, slik at du ikke er nødt til å kjøpe en hel flaske for å smake ekstra god vin. Dessuten har vi jobbet mye med å øke vin-kompetanse­n hos medarbeide­rne. Da varmer det å få en slik pris, sier Printz.

 ?? BEGGE FOTO: ASLAK THORSEN ?? KVALITET: - Wine Spectator vurderer kvalitet på vinkjeller og servering, sier daglig leder Christian Printz.
BEGGE FOTO: ASLAK THORSEN KVALITET: - Wine Spectator vurderer kvalitet på vinkjeller og servering, sier daglig leder Christian Printz.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway