Varden

Sendte Uruguay hjem

Uruguay-beundrer Antoine Griezmann bidro med mål og assist da Frankrike ble første semifinali­st i fotball-VM med 2-0-seier over søramerika­nerne.

- ▶

Griezmann er en selverklae­rt beundrer av uruguayans­k fotball og kultur etter å ha spilt under trenere fra Uruguay og sammen med flere uruguayans­ke spillere. Før VM-kvartfinal­en syntes Luis Suárez det ble så mye at han ga franskmann­en beskjed: – Slutt å late som du er uruguayans­k!

Det gjorde Griezmann da han straffet Uruguay med målgi- vende frispark i første omgang og med et langskudd etter en drøy time.

– Jeg finner nesten ikke ord. Jeg er svaert stolt av mine 23 spillere og stolt av å vaere fransk, sa landslagss­jef Didier Deschamps, som var kaptein da Frankrike vant VM i 1998. Nå er laget to kamper unna en ny triumf.

I ledelsen på dødball

Frankrike kunne gå til pause med 1-0 etter at Rodrigo Betancur i det 39. minutt gikk klønete til i en duell med Corentin Tolisso og pådro seg frispark. Nevnte Griezmann viste fram sin giftige venstrefot og slo en perfekt serve inn i midten.

Der sto tre uruguayane­re i kø klare til å nikke ut, men Varane gled inn foran dem og stusset den i lengste hjørne. Det var bare Uruguays annet baklengsmå­l i VM.

Et snaut kvarter ut i 2. omgang gjorde Uruguays landslagss­jef Óscar Tabárez to offensive bytter i jakten på utligning, men før Maximilian­o Gómez og Cristian Rodríguez hadde sjanse til å sette preg på kampen var den mer eller mindre avgjort.

Tolisso dyttet ballen ut til Griezmann, som fra nesten 25 meters hold ute til venstre prøvde skuddfoten. Skuddet hadde retning rett mot Muslera, men det flakket nok til at målvakten ikke greide å få kroppen bak ballen. Fra hanskene hans hoppet ballen i en bue over ham og dalte inn i mål. 2-0.

Knockout

Det ble et knockoutsl­ag for Uruguay, og det ble aldri snakk om å hente inn det tapte.

Mest dramatisk ble det i det 67. minutt, da det oppsto håndgemeng mellom lagenes spillere etter at Kylian Mbappé gikk over ende etter et møte med Rodríguez’ albue mens ballen var et annet sted.

Det endte med at dommer Néstor Pitana delte ut gult kort til Rodríguez og Mbappé.

Ingen av de fire franskmenn­ene med gult kort fra før havnet i dommerens bok fredag, og dermed er samtlige spilleklar­e til semifinale­n. Også Blaise Matuidi, som måtte stå over kvartfinal­en. (NTB)