Varden

Det Geir Bekkevold har g jort er å vise neste-kjaerlighe­t i praksis.

Eirik Haugen, nyhetsreda­ktør

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

▶ Det har stormet rundt Geir Jørgen Bekkevold (KrF) etter at stortingsr­epresentan­ten og presten fra Telemark, sa ja til å vie KrFs egen kommunikas­jonssjef Mona Høvset og hennes samboer Louise Hill-Vegsund. Bekkevold gjorde det i kraft av at han er prest, men mange i partiet mente han med det skapte uklarhet om KrFs syn på ekteskapet. Sentralsty­ret i KrF ga han tidligere denne uka sin fulle tillit og selv har Bekkevold aldri vurdert å trekke seg som KrFs familiepol­itiske talsmann.

▶ –Vimå ta inn over oss virkelighe­ten. Homofile er her, homofile ekteskap finnes og kommer til å gjøre det i overskueli­g framtid. Det er en tapt sak å kjempe mot, sa Erik Naes, leder i Telemark KrF, til Varden torsdag. Samtidig sier fylkeslede­ren i et intervju med NRK at «i lys av at han er partiets talsmann i familiepol­itikk, så mener jeg at han ikke burde ha gjort dette.»

▶ KrF har mistet velgere ved hvert enesvalg siden 2011, noe som ikke minst skyldes at en sak som motstand mot homofile ekteskap har liten støtte i dagens Norge. Striden rundt Bekkevold blir dermed et gufs fra fortiden og et eksempel på en sak som nordmenn verken forstår eller identifise­rer seg med.

▶ Erik Naes har trolig helt rett når han sier at partiet nå må slutte å kjempe for en tapt sak. Samtidig bør også KrF ta inn over seg hvor sårende saker som dette er for mennesker som fremdeles blir møtt med fordommer og fordømmels­er, kun fordi de elsker en person av samme kjønn. Det Geir Jørgen Bekkevold har gjort er å vise nestekjaer­lighet i praksis og det fortjener han støtte for.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway