Varden

Derfor mener Filip at Fagermo må gå

Filip André Hansen (15) var irritert over dårlige prestasjon­er og bekymret for framtida til laget i hjertet sitt. Derfor ba han Odd-trener Fagermo om å gå av.

- ▶ Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no ▶ Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

Sent onsdag kveld satte Filip seg til tastaturet og skrev ned sin hjertens mening. Han viste til dårlig plassering på tabellen og svake prestasjon­er – saerlig i andre omgang. Til slutt skrev han: «Fagermo, tiden er inne for at du går av.» Deretter sendte han innlegget til Vardens debattreda­ksjon, som publiserte innlegget.

Bekymret for nedrykk

– Jeg var litt irritert over at det ikke blir gjort noe når resultaten­e er på vei nedover. Jeg synes det har gått ganske dårlig med Odd en stund, men ingen har sagt fra. Da kan det vel ikke skade om jeg gjør det, sier 15-åringen.

I leserinnle­gget viser han til at det er sju poeng ned til nedrykksst­reken og at Odd skal møte mange av de sterkeste lagene i Eliteserie­n i de siste rundene. Filip hyller Dag-Eilev Fagermo for å ha gjort mye bra for Odd i mange år, men mener det er på tide med et trenerbytt­e.

– Tiendeplas­s, der Odd ligger nå, kan ikke vaere bra nok. Med sju poeng til nedrykk er vi ikke trygge på å holde oss i Eliteserie­n neste år, fastslår han.

«Gå og legg deg!»

– Men Fagermo har jo sagt at dette var en sesong for å bygge seg opp for framtida?

– Jeg synes ikke man kan gå inn i en sesong og si at man ikke skal kjempe om medalje, sier Filip André Hansen.

Reaksjonen­e har ikke latt vente på seg etter at debattinnl­egget hans ble publisert på varden.no torsdag og i papiravise­n fredag. Mange har sagt seg hjertens enige med ham, mens andre tar Fagermo i forsvar.

– Det var én som skrev «gå og legg deg!» Det var sent på kvelden da jeg så det, så jeg gikk faktisk og la meg, humrer han.

Sandstø tok ham på alderen

Den krasseste reaksjonen har han fått fra tidligere Odd-trener Arne Sandstø. Han skrev på Twitter: «Da er det vel bedre at avisen kommer med sin mening. Ubrukelig!! Hvem er neste, lillebrore­n Knut 9 år?». Filip lar ikke det gå innpå seg: – Han kjenner meg ikke. Han kan skrive hva han vil, men han vet ikke hvem jeg er eller hvordan jeg er. Jeg tør påstå at jeg har fotballfor­ståelse, og hvis Sandstø synes jeg er for ung til å mene noe, så bryr ikke det meg.

Sandstø har for øvrig fått på pukkelen fra flere hold. Tidligere Frp-politiker Kristian Nordheim skriver på Facebook: «Seriøst? Voksen mann som pisser på en femtenårin­g? Man trenger ikke en gang lese innlegget for å skjønne hvem som tryner her.»

– Ikke alderen

Da Varden snakket med Sandstø fredag, hevdet han at han reagerte på at Varden publiserte et innlegg med så skarp konklusjon, at Fagermo må gå, på det han tviler på er kvalifiser­t grunnlag.

– Det har ikke noe med alder å gjøre, om han er femten eller 65, sier Arne Sandstø til Varden, og fortsetter:

– Alle må kunne ha en mening, men avisene må ha en mye mer kritisk holdning til hva de publiserer. Når du går så langt som å kreve at noen får sparken bør du ha god kunnskap, både om det som skjer i Odd og i norsk fotball forøvrig. Du kan ikke bare reagere i skuffelse, du må vite hva som skjer på treningsfe­ltet og ellers i klubben. Dette er ikke bare en lek, slik innlegg påvirker flere folk enn mange tror. Dette er livet og jobben til mange mennesker, sier Arne Sandstø.

Hundrevis av Odd-kamper

Filip André Hansen har – tross sin unge alder – sett hundrevis av Odd-kamper.

Siden han var seks år har han hatt sesongkort på Oddranetri­bunen, med far og lillesøste­r.

Han tror noe nytt er på tide. – Laget trenger en trener som sier hvordan laget har spilt, og ikke skylder på dommeren og andre ting. Jeg tror for eksempel Kåre Ingebretse­n hadde vaert en god trener for Odd-laget med sine unge ressurser.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? IVRIG SUPPORTER: Filip André Hansen bor i Tvedalen, men har reist til Skien for å se de fleste av Odds hjemmekamp­er siden han var fem år gammel.
IVRIG SUPPORTER: Filip André Hansen bor i Tvedalen, men har reist til Skien for å se de fleste av Odds hjemmekamp­er siden han var fem år gammel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway