Varden

Ikøforåfå stille ut i Skien

Mersmak i Skien har blitt så populaer at arrangøren må si nei til utstillere som ønsker å komme til byen. Allerede før festivalen er ferdig har flere booket seg plass neste år.

- ▶SKIEN ▶ Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

Årets Mersmak huser over 130 utstillere fra hele verden. Mange har vaert med siden starten for elleve år siden.

– Vi har mange lojale utstillere og det setter vi pris på. De kommer tilbake år etter år. Men, det skal sies at vi må si nei til mange. Det kommer flere hundre forespørsl­er i løpet av året, forteller utstillera­nsvarlig, Ina Grubbe.

Fokus på kvalitet

– Vi får telefoner fra hele Europa. Noen vil selge capser og kashmirskj­erf, det takker vi pent nei til.

Daglig leder av Mersmak, Cecilie Kollstrøm nikker.

– Jeg tror noe av grunnen til at vi har fått til en slik festival er at vi har turt å si nei. Vi er en rendyrket matfestiva­l og vi har fokus på kvalitet.

– Vi kunne fylt opp helt til Porsgrunn om vi hadde sagt ja til alle, legger Grubbe til.

Luksusprob­lem

I år har festivalen 30 nye utstillere.

– Utfordring­en er å sette de sammen slik at de passer inn. Jeg husker vi ringte rundt til folk første året og spurte om de var interesser­t i å stille ut her. Til slutt fikk vi vel litt over 40. Nå må folk søke og vi må vurdere hvem som passer inn og hva det er vi ønsker. Det er et luksusprob­lem, sier Grubbe.

– For oss er det viktig at vi beholder de lojale, men samtidig fornyer oss, legger Kollstrøm til.

Allerede før festivalen er avsluttet er flere utstillere booket inn for nest år. Og det kommer nok noen telefoner allerede på mandag med flere forespørsl­er.

 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? MERSMAK: Daglig leder Cecilie Kollstrøm (t.h) og Ina Grubbe, utstilling­sansvarlig, er storfornøy­de med åpningsdag­en.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N MERSMAK: Daglig leder Cecilie Kollstrøm (t.h) og Ina Grubbe, utstilling­sansvarlig, er storfornøy­de med åpningsdag­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway