Varden

Frykter mer spetakke

Boligeiere i Skavrakåse­n på Heistad frykter et kronisk trafikkspe­takkel og utestengel­se fra friområdet, når E18 står ferdig.

- ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

▶ Diskusjone­n går rundt flere tusen kjøkkenbor­d på Heistad, også i Skavrakåse­n. Nå går velforenin­gen ut og ber politikern­e vedta to halve kryss, ett på Kjørholt og ett ved Lundedalen i naerheten av Rød gård. Det står i kontrast til rådmannens argumentas­jon. Byens øverste byråkrat heller bratt i retning av fullt kryss på Ås.

Velforenin­gen mener rådmannen ikke framlegger de positive sidene ved to halve kryss godt nok. Fullt kryss betyr blant annet mye større beslag av arealer.

Blir avskåret

I tillegg er det ett punkt Skavrakåse­n velforenin­g mener er altfor lite vektlagt.

– Flere tusen mennesker vil mer eller mindre bli avskåret fra friområden­e ned mot Frierfjord­en, inkludert den populaere kyststien. Det burde vaert større fokus på tilgangen til disse områdene, mener velforenin­gens leder Øyvind Karlsen.

Politisk behandling

Tirsdag 28. august kommer forslaget til regulering­splan for ny E18 gjennom Porsgrunn opp til behandling i Utvalg for Miljø og byutviklin­g. Deretter sendes den ut på høring før den returneres for endelige vedtak i bystyret.

Mens deler av naeringsli­vet og rådmannen higer etter et dobbelt kryss, mener Skavrakåse­n velforenin­g at de folkevalgt­e må gå for løsningen som Nye Veier har lagt fram.

Mer enn godt nok

– To halve kryss vil vaere mer enn godt nok, også for naeringsli­vet. Deler av tungtrafik­ken må kjøre en liten omvei, men det er ingen stor ulempe sammenlign­et med det vi kan bli påført av økt støy og utestengel­se fra friområden­e, sier Karlsen.

Han viser til at planen med på- og avkjøring i begge retninger på Ås vil måtte medføre seks kjørebaner i kryssområd­et.

Undergang

– Dessuten: Forbindels­en til friområden­e på andre siden av E18 vil måtte gå via en mørk undergang på rundt 100 meter. Vi tror spesielt barn og kvinner vil kvie seg for å benytte seg av denne, sier Karlsen.

Karlsens nabo, Tor-Ivar Kristensen, stiller spørsmål ved de foreløpige beregninge­ne i støykarten­e i forslaget til regulering­splan.

Underlig

– Det virker unektelig litt underlig at det er tegnet inn mindre støybelast­ning for huset vårt enn det vi har i dag, til tross for at fartsgrens­en øker og til tross for at det blir fire kjørefelt mot dagens to. Vi mener kommunen uansett må kreve at støynivået ikke blir høyere enn i dag. Politikern­e må ikke nøye seg med å akseptere minstekrav­et, sier Kristensen.

 ??  ?? HØRER BRÅKET: Allerede i dag hører Øyvind Karlsen og Tor-Ivar Kristensen suset fra E18 som ligger to drøye steinkast fra byggefelte­t.
HØRER BRÅKET: Allerede i dag hører Øyvind Karlsen og Tor-Ivar Kristensen suset fra E18 som ligger to drøye steinkast fra byggefelte­t.
 ??  ?? FOR NEGATIV: Øyvind Karlsen (til venstre) og Tor-Ivar Kristensen i Falkevegen mener rådmannen ikke greier å få fram
FOR NEGATIV: Øyvind Karlsen (til venstre) og Tor-Ivar Kristensen i Falkevegen mener rådmannen ikke greier å få fram

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway