Varden

Blomkålkri­sen fortsetter

Det er fortsatt mangel på blomkål både i Norge og Europa. Prisene er ventet å stige i uken som kommer.

- ▶ OSLO

Folk som planlegger storinnkjø­p av blomkål, bør handle raskt hvis de vil sikre seg en god pris.

– Neste uke går prisen trolig opp igjen som en reaksjon på de høye prisene på importvare. Prisen forventes å ligge høyt fram til det eventuelt kommer større mengder blomkål på markedet igjen, noe som kommer an på vaeret de neste ukene, skriver Landbruksd­irektorate­t i en fersk analyse av grønnsaksi­tuasjonen her til lands.

Det har vaert en turbulent sommer på blomkål- og brokkolima­rkedet. På få uker har man gått fra en overskudds­situasjon til mangel.

– Blomkålen har skapt overskrift­er i mediene de siste ukene. Tidligere i sommer var det for mye blomkål i forhold til etterspørs­elen, og enkelte bønder slet med å få solgt avlingen sin. Situasjone­n var

Det er mangel på blomkål både i Eruopa og Norge.

ekstra krevende for økologisk blomkål som har et mindre marked enn konvensjon­ell blomkål. Etter det har etterspørs­elen etter blomkål steget, og tilbudet sunket, både i Norge og i resten av Europa, skriver direktorat­et.

Brokkolipr­isen har vaert lav lenge, men på grunn av lite vare forventes prisen å stige neste uke. I tillegg meldes det om store sprik i kvaliteten:

– Kvaliteten på brokkolien har variert veldig i sommervarm­en, og enkelte av sortene har ikke tålt varmen. (NTB)

 ?? FOTO: SCANPIX ?? FOTO:
FOTO: SCANPIX FOTO:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway