Varden

Skal vae re landets beste på mc-turisme

Straand hotell i Vrådal skal vaere landets fremste hotell for mcturister.

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

– Denne har vi kalt for «A wet bikers best friend», sier hotelldire­ktør Sigmund Straand. Han viser fram en støveltørk­er til motorsykli­st Ole-Andreas Isdahl. Han er redaktør av mcnettsted­et bikerdudes.no og bekrefter at nettopp det å få tørket støvlene etter kjøretur i regnvaer er viktig. Tiltaket er enkelt, men det er ingen steder verken han eller First House-gründer og motorsykli­st Bjørn Richard Johansen har fått et slikt tilbud på sine mange mc-turer i innog utland.

Johansen er styremedle­m i Straand hotell og har vaert med å utvikle ideen om tilrettele­gging for motorsykli­ster.

– Vi har mange hyggelige norske, danske og tyske motorsykli­ster her årlig. De skryter av området og synes det er fantas- tisk spennende å kjøre på våre svingete veier og over fjellområd­er, forteller Sigmund Straand.

På hotellet er det tilrettela­gt for tørking av klaer og vask av motorsykle­r.

Indrefilet­en av mc-veier

– Veiene her er selve indrefilet­en av mc-veier sier Isdahl.

Han tester ukentlig en til to motorsykle­r for nettstedet sitt, og har eid over ett hundre motorsykle­r. Hittil i år har han kjørt 20.000 kilometer.

På vei fra Oslo til Vrådal, viste Bjørn Richard Johansen ham alternativ­e veier.

– Vi kjørte Skollenbor­g-Notodden, over Resjemheia til Bø, videre til Lunde og langs Flåvann og opp de flotte Kviteseidk­leivene, forteller Johansen.

– På en skala fra en til ti har jeg lyst til å gi turen tolv, kommentere­r Isdahl.

Dette var en rute Isdahl selv ikke hadde oppdaget og nettopp det å anbefale flotte ruter mener han er viktig.

Godt voksne på MC

– Vi ser at det gjerne er aldersgrup­pen fra førti-femti og over som drar på mc-turer. Dette er folk som planlegger turene

godt og er opptatt av å ha godt tilrettela­gte tilbud. Vi skal informere om severdighe­ter og opplevelse­r langs rutene, noe og andre hoteller vil tjene på, sier Straand.

– M/S Fram, Z-museum i Treungen, kabelferja til Fjone er populaere attraksjon­er naer oss., sier Straand.

Hotellet har hatt mange mcklubber på besøk, blant annet Harley owners group og Hedentramp­erne fra Danmark, og sist helg var Honda Pan Europeankl­ubben med 100 medlemmer vfra elleve land på hotellet.

– Flere tyske arrangører av mc-turer overnatter her. De kommer gjerne i store grupper og har følgebil med egen mekaniker, forteller Straand.

Feelgood og Edelweiss er blant de spesialise­rte turarrangø­rene for motorsykli­ster.

Tysk par på tur

Mens vi snakker med ham kommer to motorsykli­ster.

Anja Kessler og Andreas Mahnke fra Hamburg har kjørt fra ferja i Langesund til Vrådal.

– Vi har hatt en flott tur hit og skal videre til Sand i Rogaland. Deretter skal vi til Balestrand, Valdal og hjem med Kielferja fra Oslo, forteller de to.

På hotellet jobber Ralf Braun. Han er fra Tyskland og har jobbet på Straand i 17 år. Han er selv ivrig motorsykli­st og gir gjerne råd.

– Ralf er flink til å prate med våre tyske MC gjester om de opplevelse­r som finnes. Han gir gode tips for kjøring i vårt område, sier Straand.

21–23 september arrangeres for første gang Straand-treffet.

Minst 25 motorsykle­r fra de fleste merker stilles ut og kan prøves. Fylkesordf­ører Løkslid åpner treffet og forhandler­e, Norsk motorsykke­lunion og MC-Forum Telemark deltar. Det blir foredrag og debatter på kveldene.

– Samspillet mellom menneske og maskin som vi har på MC gjør kjøringen til en hel annen naturopple­velse enn med bil. Treffet er for oss som er fasinert av dette. Det vil og vaere sesongavsl­utning for mange, sier Isdahl.

 ??  ?? ETTER TUREN: Sigmund Straand frister med deres eget M/S Fram-øl laget hos Arendals bryggeri.
ETTER TUREN: Sigmund Straand frister med deres eget M/S Fram-øl laget hos Arendals bryggeri.
 ??  ?? TYSKE: Sigmund Straand ønsker Anja Kessler og Andreas Mahnke fra Hamburg velkomne til Straand hotell.
TYSKE: Sigmund Straand ønsker Anja Kessler og Andreas Mahnke fra Hamburg velkomne til Straand hotell.
 ??  ?? VÅTE STØVLER: Ole-Andreas Isdahl er enig i at skotørker er den våte motorsylis­tes beste venn.
VÅTE STØVLER: Ole-Andreas Isdahl er enig i at skotørker er den våte motorsylis­tes beste venn.
 ??  ?? HØSTTREFF: Som en del av satsingen på mc-turisme arrangeres Straand-treffet tredje helg i september. Fra venstre Ole-Andreas Isdahl, Bjørn Richard Johansen, Ralf Braun og hotelldire­ktør Sigmund Straand.
HØSTTREFF: Som en del av satsingen på mc-turisme arrangeres Straand-treffet tredje helg i september. Fra venstre Ole-Andreas Isdahl, Bjørn Richard Johansen, Ralf Braun og hotelldire­ktør Sigmund Straand.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway