Varden

Tilbake på «egen» jord

Skambankt og Kartfestiv­alen er to sider av samme sak. – Vi er glade for å vaere her og ønsker å hedre en hedersmann.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Fredag var Skambankt fra Jaeren igjen å se på Kartfestiv­alen. Her har rockerne høstet store triumfer tidligere. Den naere koblingen mellom bandet og Kartfestiv­alen ble ikke minst synliggjor­t da Skambankt i 2014 ble overrakt skjøte for Farstadpar­ken der Kartfestiv­alen blir arrangert.

En festival med farge

Gjensidig respekt og vennskap lå også til grunn da Skambankt i juni i fjor holdt konsert på Viser ved Kanalen. Alt av overskudd ble øremerket utgiftene tidligere Kartfestiv­al-sjef Bjørn Thore Andreassen og hans kone hadde som følge av kreftbehan­dlingen Andreassen gjennomgik­k. Bjørn Thore Andreassen døde seinere på sommeren.

– Vi er glade for å vaere her – og ønsker også å hedre en hedersmann. Det vi har opplevd her setter en farge på festivalen for oss, sier Skambankts Terje Winterstø Røthing i en prat med Varden like etter at bandet ankom Gvarv fredag.

Selve konserten med bandet fant sted godt etter Vardens deadline. Tidligere på kvelden var det godt for musikerne å kjenne på stemningen etter en lang dags ferd i bandbil.

– Dessuten eier dere jo plassen?

– Ja, selv om vi nok er litt passive eiere, sier Winterstø Røthing med glimt i øyet.

Trivdes oppriktig godt

– Hva er det som gjør Skambankt og Kartfestiv­alen til en så god match?

– Det var jo bare en festival vi spilte på. Men så møtte vi flotte folk. Dessuten var det så fint her. Vi trivdes oppriktig godt. Etter det har vi hatt god kontakt. Av og til treffer du bare noen du klikker godt med, sier Winterstø Røthing.

Han forteller at bandet er veldig takknemlig overfor alle de som arrangerer musikkfest­ivaler rundt omkring i landet.

– Vi setter enorm pris på alle dem som arrangerer og som gjør det mulig for oss å reise rundt og spille. Jeg er selv deltaker på festival av og til. Det hadde ikke gått hvis ikke noen tok den store jobben det er å arrangere, mener Skambankts frontmann.

– Og det er fint å se at Kartfestiv­alen lever videre, sier han.

Band på rekke og rad

Foruten Skambankt spilte blant andre Valkyrien Allstars, Oslo Ess, OnklP & Slekta og Sløtface på Kart fredag. Festivalen fortsetter lørdag med blant andre Hardhaus, Adam Douglas, Paal Flaata, Byting og Raga Rockers.

 ?? ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? EKTE VENNER AV KART: Skambankt har et naert forhold til Kartfestiv­alen. Fredag kveld var rockerne tilbake på plassen de setter stor pris på. Fra venstre: Tollak Kalvatn Friestad, Terje Winterstø Røthing, Hans Egil Løe Abelsnes og Johnny Engelsvoll.
ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT EKTE VENNER AV KART: Skambankt har et naert forhold til Kartfestiv­alen. Fredag kveld var rockerne tilbake på plassen de setter stor pris på. Fra venstre: Tollak Kalvatn Friestad, Terje Winterstø Røthing, Hans Egil Løe Abelsnes og Johnny Engelsvoll.
 ??  ?? LEVERTE VARENE: Tuva Syvertsen og Valkyrien Allstars gjorde en flott konsert på tidlig kveldstid fredag.
LEVERTE VARENE: Tuva Syvertsen og Valkyrien Allstars gjorde en flott konsert på tidlig kveldstid fredag.
 ??  ?? GOD STEMNING: Her publikum tidlig på fredagskve­lden.
GOD STEMNING: Her publikum tidlig på fredagskve­lden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway