Varden

Religion er viktig for partnerval­g

Ifølge SSB er personer med bakgrunn fra religiøse land opptatt av å gifte seg med noen med samme tro, noe som ifølge Vårt Land også gjelder kristne i Norge.

- ▶ OSLO

En artikkel fra Statistisk sentralbyr­å (SSB) viser at barn av innvandrer­e ofte velger partner med innvandrer­bakgrunn. Den tar for seg barn med innvandrer­bakgrunn fra de religiøse landene Pakistan og Tyrkia og de sekulaere landene Sri Lanka og Vietnam, der tre av fire velger partnere med samme landbakgru­nn, men ikke nødvendigv­is på grunn av nasjonalit­et.

– Blant personer med bakgrunn fra land der vi ser en høy andel muslimer, slik som Pakistan og Tyrkia, ser vi at religion betyr mye i valg av partner også for neste generasjon, utdyper forsker ved Statistisk sentralbyr­å (SSB), Anne Berit Dalgard, overfor Vårt Land.

Dalgard sier funnene samsvarer med tidligere rapporter som viser at innvandrer­e fra religiøse land oftere synes det er viktig å få en partner med samme religiøse tro enn innvandrer­e fra sekulaere land.

Studentpre­st ved Universite­tet i Agder Hans Jørgen Wennesland bekrefter at tro er viktig, og at også norske aktive kristne ønsker en partner som har samme tro. Presten har møtt unge kristne som er i forhold med ikke-kristne, og for noen skaper dette bekymringe­r.

– Når de stiller gode og dårlige egenskaper opp mot hverandre finner mange at de har funnet en person som de er glad nok i til at det trumfer betydninge­n av troen. Men de aller fleste lander på en kjaereste med samme tro, sier han.

(NTB)

 ?? FOTO: FRANK MAY, NTB SCANPIX ?? ET SPØRSMÅL OM TRO: Det er viktig for aktivt religiøse personer å finne en partner med samme tro.
FOTO: FRANK MAY, NTB SCANPIX ET SPØRSMÅL OM TRO: Det er viktig for aktivt religiøse personer å finne en partner med samme tro.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway