Varden

Skaper ny gatekunst ved kinoen

Gatekunstp­rosjektet i Skien har gitt den lokale kunstneren Tom Erik Heimdal Nykås flere oppdrag. Nå er han i gang med et stunt for kinoen i Skien.

- Vendy.berg.hegle@varden.no

Tom Erik Heimdal Nykås hadde så vidt fullført den siste veggen i det store gatekunstp­rosjektet i Skien, før han startet på et nytt.

Tirsdag var han i gang med å male rett på bakken utenfor kinoen i Skien. Det ferdige motivet skal forestille en stor sprekk og hull i bakken, dannet av et jordskjelv. Prosessen blir filmet for å lage en timelapse-video.

– Det er et stunt i forbindels­e med premieren på filmen «Skjelvet» til fredag. Det er vel- dig moro at folk har fått øynene opp for street art, og jeg syns det er artig å jobbe med store format, sier Heimdal Nykås.

Flere vil ha gatekunst

I løpet av prosjektet har han og Fredrik Sandal fått henvendels­er fra både private og bedrifter som ønsker at de kan ta på seg flere kunstneris­ke veggoppdra­g.

– Det er vel fire nå, inkludert denne på kinoen, sier Heimdal Nykås, som foreløpig ikke kan si hvem som har tatt kontakt.

Han var blant de lokale kunstnerne som deltok i gatekunstp­rosjektet som har satt preg på en rekke store byveggen i sentrum de siste ukene. Han var med på veggene ved Bryggepark­en, Arkaden og Mølla. De to sistnevnte lagde han i samarbeid med Spaik fra Mexico.

– Gatekunstp­rosjektet har vært en veldig positiv opplevelse. Det har vært kult å få så store gatekunstn­ere hit til Skien og få å jobbe sammen med dem, sier han, og forteller at samar- beidet med Spaik førte med seg en invitasjon til Mexico.

– Da skal vi male i der også. Det blir veldig gøy, sier han.

Forventer 7.000

Espen Gundersen, kinosjef ved Odeon kino Skien, sier kinoen tok kontakt med Heimdal Nykås fordi de ville gjøre litt ekstra ut av premieren på den norske katastrofe­filmen «Skjelvet».

– Gatekunst er jo veldig i vinden for tiden, og det er gøy å gjøre noe ekstra ut av en film vi det det vil komme mye folk på. Vi har jo en konkurrent i nærheten, og prøver å tenke på litt ting vi kan gjøre for å skille oss ut, sier han.

Han opplyser at de forventer rundt 7.000 besøkende på fil- men, noe som er omtrent like mange som så den første filmen «Bølgen» i 2015.

– Det gjør «Skjelvet» til årets største film i Skien, sier han. ▶ Vendy Berg Hegle

 ??  ??
 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? MALER FOR KINOEN: Tom Erik Heimdal Nykås var tirsdag i gang med et nytt gatekunst-stunt, denne gangen for Skien kino før premieren på «Skjelvet». Etter at han malte for gatekunstp­rosjektet til «Med hjerte for Skien sentrum» har både private og bedrifter tatt kontakt med ham og Fredrik Sandal for å få egne veggmaleri­er.
FOTO: VENDY BERG HEGLE MALER FOR KINOEN: Tom Erik Heimdal Nykås var tirsdag i gang med et nytt gatekunst-stunt, denne gangen for Skien kino før premieren på «Skjelvet». Etter at han malte for gatekunstp­rosjektet til «Med hjerte for Skien sentrum» har både private og bedrifter tatt kontakt med ham og Fredrik Sandal for å få egne veggmaleri­er.
 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? MØLLA: Nykås var med på å male Mølla, Arkaden og Bryggepark­en under prosjektet til «Med hjerte for Skien sentrum».
FOTO: SINDRE OMENÅS MØLLA: Nykås var med på å male Mølla, Arkaden og Bryggepark­en under prosjektet til «Med hjerte for Skien sentrum».
 ??  ?? STUNT: Nykås maler på bakken før premieren på filmen «Skjelvet».
STUNT: Nykås maler på bakken før premieren på filmen «Skjelvet».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway