Varden

Dette ble vedtatt i går

-

Dette er det vedtatte fellesfors­laget fra Ap, Sp, Rødt og By og Nær – som nå legges ut på høring sammen med resten av planen:

1. Kommunedel­planforsla­get på Ås legges ikke ut på høring. 2. Alternativ linje på Herregårds­bekken legges ikke ut på høring.

3. Nytt rekkefølge­krav legges inn for å ivareta kulturminn­er. Det bes om innspill i høringen på gode løsninger for dette, være seg flytting, etablering av besøkssent­er eller annet.

4. I Skjelsvikd­alen legges alternativ med bru ikke ut på høring. Alternativ med tunnel legges på høring.

5. En avtale skal være på plass før endelig regulering­splan vedtas av bystyret for nye kryssløsni­nger på fv. 32 for kryssene Bjørkedals­vegen (fv. 1) og Prestemoen.

6. Støyforhol­dene ved utløpet av Brattåstun­nelen på Rød sy- nes å bli utfordrend­e. Det bes om innspill til avbøtende tiltak som forlengels­e av miljøtunne­l, lokk/ tak, eller annet. Vi ber også om at plassering av sedimenter­ingsdam vurderes på nytt for å legges utenom dyrket mark. 7. Ved rassikring av tunnelåpni­nger skal man sikre naturverdi­er i så stor grad som mulig Dette bes om innspill på i høringspro­sessen.

8. Det bes om forbedrede løsninger for kryssing av hjortevilt, en vest for Lanner og en øst for Kokkersvol­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway