Varden

Best med frivillige?

Er ildsjeler rundt om i bydelene de beste til å drive bydelshus?

- Tore.svarverud@varden.no

▶ Det er absolutt oppfatning­en til driverne av Gulset nærmiljøse­nter. De har søkt om fire millioner kroner i støtte til å utvikle bydelshuse­t på Gulsetsent­eret. Der har allerede drevet det på sin måte i 10 år. De har to ansatte på deltid og rundt 200 frivillige medarbeide­re.

De skrev i sin søknad at ideell frivilligh­et gir ti ganger mer verdiskapn­ing enn kommunal virksomhet.

Men nå var det lagt fram et forslag fra rådmannen om en bydelsstra­tegi som betød både en annen måte å organisere det på og en flytting til biblioteke­t vegg i vegg med Gulsetsent­eret.

Stevneplas­sen

Forslaget fra rådmannen, som bygget på en utredning om bydelsstra­tegi, var å prøve ut bydelssent­ral-modellen både på Gulset, Klyve og Stevneplas­sen. På Klyve er planen å videreutvi­kle Klyve menighetsh­us til et bydelshus for Klyve, Nenset, Bjørntvedt, Vold og Kilebygda.

Det pågår nå et stort arbeid med å legge videre planer for Stevneplas­sen. Forslaget var å samle Lie bydelshus og Menstad frivilligh­etssentral der.

Utsatt

De konkrete forslagene kom aldri opp til debatt i Skien formannska­p tirsdag. Debatten der startet med at Karianne Hansen (Frp) fremmet et for- slag om å utsette saken, og etter formannska­pets debattregl­er skal det avklares før man går løs på sakens realiteter. Det ble etter en god del debatt enstemmig vedtatt, og alt tyder på at det er langt fram til siste ord er sagt. For formannska­pet fant det også nødvendig å sette ned en politisk styringsgr­uppe for å jobbe med saken.

Må knas

Karianne Hansen mente det også ville være behov for å sende hele saken på høring til lokalutval­gene og frivillige organisasj­oner. Rådmann Ole Magnus Stensrud forsikret at lokalutval­gene hadde vært tatt med på råd, men politikern­e var ikke trygge på om involverin­gen fra dem hadde vært god nok.

Det var også tvil om selve saksframle­gget var godt nok.

– Saksframle­gget må knas før det kan sendes ut på høring, mente Trond Ballestad (Sp).

– Her er det en blanding av mye rart, kommentert­e Rolf Erling Andersen (Ap), mens andre formannska­psmedlemme­r, som må regnes som fullbefarn­e dokumentle­sere, innrømmet at de hadde problemer med saken.

▶ Tore Svarverud

 ??  ?? ILDSJELER: Gisle Lunde, Anita Johannesse­n og Mette Løvseth ved Gulset nærmiljøse­nter er blant dem som holder arbeidet for bydelene i Skien i gang.
ILDSJELER: Gisle Lunde, Anita Johannesse­n og Mette Løvseth ved Gulset nærmiljøse­nter er blant dem som holder arbeidet for bydelene i Skien i gang.
 ??  ?? IKKE BRA NOK: Karianne Hansen (Frp) fikk formannska­pet med på å utsette hele bydelsstra­tegien.
IKKE BRA NOK: Karianne Hansen (Frp) fikk formannska­pet med på å utsette hele bydelsstra­tegien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway