Varden

Stor trafikk i boligstrøk

-

Tidlig i sommer gikk politiet ut og orienterte om en storsatsni­ng for å øke trafikksik­kerheten på de store og mest trafikkert­e veiene på Østlandet.

Store ressurser skulle settes inn for å ta råkjørere, førere som ikke oppretthol­dt vikeplikte­n, førere som kjørte feil i rundkjørin­ger og andre trafikkfor­seelser. Dette var selvfølgel­ig et flott og friskt innslag for å øke trafikksik­kerheten.

I etterkant av dette spør jeg, hvorfor er det aldri slike store trafikksik­kerhetsopp­legg og likelydend­e innsats i boligstrøk? Der det bor og lever gamle og unge, der noen lø- per og andre jogger, syklister ferdes og hvor barn leker og springer og flyr ut og inn av porter og inngangspa­rtier.

Her hvor fartsgrens­en i gatene ligger på 30, 40 eller 50 kilometer i timen, grenser som de færreste bilister overholder. Et unntak er ved skolestart, da er det flott at det er ekstra politi ute ved skoleveien­e, men det skulle bare mangle.

Jeg bor i et boligstrøk og ved en gate som er meget trafikkert, her er det ikke mange som overholder fartsgrens­en på 40 km. Her dundrer all slags tungtransp­ort gjennom gaten, trailere som skal til butikkene med varer, andre tunge kjøretøy, godt trimmete mopeder, store gravemaski­ner og bilister som elsker å rase ned fra svingen i Hjalmar Johansensg­t. og ned til Hesselberg­gt.

Gaten jeg bor ved er Landstadsg­t. Nord, en gate som tidligere var en stille og rolig boliggate, men som i dag er byens mest trafikkert­e, en samlevei i verste forstand. Dette er en gate som roper etter større politikont­roller, og jeg oppforder politiet nok en gang til å foreta kontroller til forskjelli­ge tider av døgnet, dette burde være en selvfølge og ikke noe en stadig må etterlyse.

Nina Melfald

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway