Varden

Krever svar om gassveien

- Morten.lie-hagen@varden.no

Vibeke-Emilie Abrahamsen fra Frp spør hvor og når ordfører Hallgeir Kjeldal fikk fullmakt til å frita fylkeskomm­unen for alle utgifter til regulering og bygging av «gassveien».

28 juli i år ble det undertegne­t en kontrakt mellom Bamble kommune og fylkeskomm­unen angående kostnadene knyttet til Gassveien fra Rugtvedt til Skjerkøya.

Her fraskriver fylkeskomm­unen som veieier alt økonomisk ansvar rundt regulering­sarbeidet, også ved en framtidig realiserin­g av prosjektet.

Signaler

– Telemark fylkeskomm­une er veieier, og signaler som er sendt politisk i Bamble er at man selvfølgel­ig forventer at veieier tar del i det økonomiske rundt et slikt arbeid. Det er også svaert viktig i forbindels­e med mulig finansieri­ng av selve veiprosjek­tet at veieier selv er med og tar ansvar for sin egen vei, skriver Frps Vibeke-Emilie Abrahamsen på vegne av opposisjon­en i kommunesty­ret.

Hun kan ikke se at det forelå noe mandat fra formannska­pet til å inngå en kontrakt hvor kostnader til regulering ikke blir refundert av fylkeskomm­unen ved realiserin­g av prosjektet.

Interpella­sjon

Saken kommer opp som en interpella­sjon til kommunesty­ret i dag. torsdag. Her krever Frp på vegne av en samlet opposisjon at rådmann/ordfører redegjør for de faktiske forhold rundt inngåelsen av kontrakten.

– Vi mener at det er viktig å få vite hva som faktisk har skjedd her. Vi ga Hallgeir Kjeldal fullmakt til å gå videre med denne saken, men ikke til å fraskrive fylkeskomm­unen det økonomiske ansvaret.

Om prosjektet blir realisert, vil fylkeskomm­unen med dette ikke ha krav på seg til å vaere med på spleiselag­et. Det vil vaere dårlige signaler å sende inn over til Oslo, sier Abrahamsen.

Hun mener politikern­e ikke er godt nok informert om innholdet i avtalen.

▶ Morten Lie-Hagen

 ??  ?? FULLMAKT: Vibeke-Emilie Abrahamsen. vil ha svar
FULLMAKT: Vibeke-Emilie Abrahamsen. vil ha svar

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway