Varden

Vil ikke ha nattesteng­t sentrum

Rådmannen, politiet og drosjenaer­inga vil ha «nattesteng­t» sentrum permanent – ordføreren er uenig.

- Eirik.haugen@varden.no

▶ I sommer har det vaert en prøveordni­ng hvor sentrum i Skien har vaert stengt for gjennomkjø­ring i nattetimen­e mellom klokka 23 og 04 natt til lørdag og søndag.

Forbudet gjelder for deler av Kongens gate og opp til Hesselberg­s gate, samt Skistredet.

Nå vil rådmannen gjøre forbudet i helgene permanent, men nå varsler ordfører Hedda Foss Five (Ap) at hun kommer til å stemme imot forslaget.

Vil ha en åpen by

– Jeg vil ha en åpen, trivelig og positiv by og mener argumenten­e som politiet bruker blir for lettvinte, sier Foss Five.

Politiet har fulgt med på ordningen, og deres evaluering er at de vil ha skiltene opp permanent.

– Skien by er jo en relativt rolig by om sommeren, så det er litt vanskelig å måle. Men vi merker hvert fall at med mindre trafikk, så er sentrum roligere og det gir bedre arbeidsfor­hold både for taxinaerin­ga og politiet, sier trafikkont­akt for politiet i Telemark, Nils Anders Bruun.

Også daglig leder i Skien Taxi, Heidi Bordier, mener prøveordni­nga bør gjøres permanent.

– Våre sjåfører opplever at skiltene har hatt en veldig god effekt. Vi hører også fra kunder at det er faerre pirattaxie­r som er på jakt i byen, og derfor er vi utelukkend­e positive til at skiltene får stå.

Ordfører Hedda Foss Five sier hun har respekt for argumen- tene, men mener de negative konsekvens­ene er større en de positive.

Åpner for løsninger

– Det bygges ut i hele sentrum og både private og kommunen vil gjøre positive ting for sentrum. Vi ønsker at sentrum blir tatt i bruk både natt og dag, da er det ikke lurt å stenge byen for trafikk, sier ordføreren.

Hun åpner likevel for en mellomløsn­ing. – Jeg er åpen for å møtes på halvveien og stenge sentrum på tidspunkte­r der det kan vaere logisk, for eksempel i mai når russen er svaert aktive. Det gir for meg mer logikk når man ser på politiets argumenter, sier Foss Five.

▶ Eirik Haugen

 ?? FOTO: JONAS FOSSING ?? STENGT: Her er ett av skiltene som er satt opp i Skien sentrum. Skiltet er plassert i starten av Kongens gate.
FOTO: JONAS FOSSING STENGT: Her er ett av skiltene som er satt opp i Skien sentrum. Skiltet er plassert i starten av Kongens gate.
 ?? ARKIVFOTO ?? UENIG: Ordfører Hedda Foss FIve vil ha en åpen, trivelig by uten nattestent­e gater.
ARKIVFOTO UENIG: Ordfører Hedda Foss FIve vil ha en åpen, trivelig by uten nattestent­e gater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway